Volite društvene mreže? Tužila kolegicu jer ju je “unfriendala” na Facebooku

Australski je sud za radno pravo nedavno donio presudu u kojoj je brisanje nekoga s liste prijatelja na Facebooku izjednačio s maltretiranjem na radnom mjestu (bullying). Sporni se događaj zbio u jednoj agenciji za nekretnine, u kojoj su zaposlene izvjesne Lisa Bird i Rachel Roberts. Gospodična Rachelo sjetila je potrebu da se potuži voditelju agencije, jer njezini oglasi za nekretnine nisu bili dovoljno vidljivi u izlogu poduzeća, piše Bug.

Kolegica Lisa ovaj je potez protumačila kao tužakanje, te optužila Rachel da je “zločesta školarka koja je sve tužila učiteljici”. Ova se rasplakala, otišla s radnog mjesta i krenula na Facebook – da bi tamo saznala kako ju je kolegica u međuvremenu “unfriendala”.

S cijelom pričom Rachel se obratila sudu, koji je u konačnici presudio u njezinu korist. Presuda kaže da se radilo o bullyingu, te da je čin brisanja s liste prijatelja dokaz nedovoljne zrelosti i ukazuje na iracionalno ponašanje.

Sud napominje da “unfriendanje” ne spada po definiciji u maltretiranje, no u ovom pojedinačnom slučaju taj čin bio je dio procesa koji je okarakteriziran kao zlostavljanje. Nije poznato kakvu je kaznu Lisa dobila za brisanje kolegice s liste Facebook prijatelja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...