U Zadru osnovano “Hrvatsko – austrijsko društvo”

Sinoć je u prostorijama Austrijske knjižnice Dr. Alois Mock nakon uvodnog predavanja dr. sc. Antonije Mlikota pod nazivom “Arhitektonski i urbanistički zahvati izvedeni za austrijske uprave u Zadru” održana osnivačka sjednica “Hrvatsko – austrijskog društva za njegovanje kulturnih i gospodarskih odnosa – Zadar”.

Cilj Društva je izgradnja mostova prijateljstva između Austrije i Hrvatske, povezivanjem u gospodarstvu i kulturi, te izgradnjom međusobnih društvenih odnosa, kao i drugim, sličnim aktivnostima

Djelatnosti Društva suupoznavanje i približavanje austrijske i hrvatske kulture, znanosti, povijesti, jezika i drugih društvenih vrijednosti, unapređenje i poticanje gospodarske suradnje, zatim unapređenje i poticanje razmjene i kontakata sa austrijskim institucijama i paralelnim austrijsko-hrvatskim društvima i drugim udrugama u Austriji, iniciranje suradnje i prijateljevanja gradova, općina, sveučilišta i škola i drugih subjekata, organiziranje stručnih i znanstvenih skupova, seminara, jubilarnih i drugih manifestacija, izložbi, koncerata i predavanja, suradnja u stručnim projektima i izdavanje stručnih i znanstvenih publikacija, razmjena stručnih delegacija i grupa sa prijateljima u Austriji, u području gospodarstva, turizma, kulture, znanosti i dr. te organiziranje nastupa kulturnih, umjetničkih i sportskih grupa ili pojedinaca.

Za prvu predsjednicu društva izabrana je Vera Ivanov, mag. stalni sudski tumač i prevoditelj za njemački i talijanski jezik. Potpredsjednici društva su izvanredni profesor Robert Bacalja, dr.sc. Marjan Brajinović i dr. Slavko Leben. Nadzorni odbor čine Marina Čondrić,univ.bacc.oec. i dr.sc. Antonija Mlikota. Svi građani dobre volje, entuzijazma i s idejama koje bi mogle doprinijeti ciljevima društva uvijek su dobrodošli kao članovi “Hrvatsko – austrijskog društva za njegovanje kulturnih i gospodarskih odnosa – Zadar” (Trg kneza Višeslava 9).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...