Međunarodno plesno natjecanje u Novalji okupilo svjetsku elitu

Sportska dvorana u Novalji protekloga je vikenda ugostila najbolje svjetske plesače na međunarodnom sportskom plesnom natjecanju WDSF (World Dance Sport Federation) Croatian Trophy Novalja 2015.

Na natjecanju je sudjelovalo preko 300 sudionika iz 25 zemalja, a predstavili su se u vrućim i malo laganijim ritmovima pred očima žirija iz cijelog svijeta i okupljene publike.

Prvi dan su se plesali latinoamerički plesovi, drugi standardni, a organizirani su i posebni plesovi za najmlađe te parove u kategoriji od 55 do 65 godina.

Pobjedu na natjecanju su odnijeli Carabellese Simone i Cafgna Lucia iz Italije u standardnim plesovima, u latino plesovima pobjednici su bili slovenski natjecatelji i aktualni svjetski prvaci Vodičar Miha i Bychkova Nadiya. U juniorskoj kategoriji u svim kategorijama pobjednici su bili hrvatski predstavnici Bjelac Jakov i Magdalena Vidas.

Novaljci su izrazili želju kako ovo, prvi puta u Hrvatskoj organizirano natjecanje, žele razvijati iz godine u godinu, što zbog popunjavanja turističke ponude što zbog činjenice da su strani gosti izrazili želju za povratkom.

Jako smo ponosni na to što je upravo ovdje, na ovom turniru, nastupila svjetska elita sportskog plesa kao što su višestruki svjetski prvaci Miha Vodičar i Nadiya Bychkova, te jedni od najboljih hrvatskih sportskih plesnih parova, članovi našega kluba, višestruki državni prvaci Jakov Bjelac i Magdalena Vidas te Juraj Bjelac i Renata Faizerakhmanova. Ovaj turnir osim što je privukao veliki broj plesača iz cijeloga svijeta otvorio je i suradnju dva grada, koja će se uz sport, kako su najavili gradonačelnici ovih gradova, proširiti i na druga područja, izjavila je Natalija Antić Bjelac predsjednica Kluba Petrinia iz Petrinje.

U organizaciji natjecanja su sudjelovali klubovi ŠPK Petrinia, Petrinja i SPK Harmony, Grad Zagreb, Grad Petrinja, Grad Novalja i TZ Grada Novalje, uz prisustvo gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića i gradonačelnika Novalje Ante Dabe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...