Laserska britvica za 21. stoljeće

Brijanje je fora… kad vam je 12 godina, a sve nakon toga je muka i komplikacija. Tupe britvice, nema pjene za brijanje, aftershave peče, žena iskoristila britvicu za brijanje nogu, djeca napravila snjegoviće od vašeg Gillete Sensitivea? Izgleda da bi sve to moglo postati davnija prošlost od sapuna za brijanje i britve jer su inovatori Morgan Gustavsson i Paul Binun osmislili britvicu koja umjesto metalnih oštrica ima laserske!

“Skarp Laser Razor” brije i ne izaziva posjekotine, svrbež, iritaciju i druge nepoželjne nuspojave. Uz to, radi na punjivu AAA bateriju te se može koristiti do mjesec dana bez ponovnog punjenja. Dizajnom je jako slična klasičnoj britvci te bi pretjerano dugo navikavanje na nju trebalo izostati.

Koji je princip rada Skarpa? Pa ništa znanstvenofantastično u rangu sa svjetlosnim mačevima iz Zvjezdanih ratova. Umjesto oštrica Skarp koristi laser proučava na koje valne duljine svjetlosti reagiraju vaše dlačice te ih laserskim valom odreže kada pogodi točnu valnu duljinu.

Skarp se može prilagoditi različitim tipovima kože, ljudima različite boje kože, a radit će neovisno o dobi i spolu korisnika.

Laserska britvica Skarp još uvijek nije ušla u masovnu proizvodnu, već Gustavsson i Binun trenutno samo prikupljaju sredstva za njenu izradu. Kada se na popularnoj “crowdfunding” platformi Kickstarteru završi financiranje projekta (isprva se htjelo prikupiti 160 tisuća dolara, do sad je već zaprimljeno donacija u iznosu većem od 620 tisuća dolara) trebalo bi se krenuti u izradu ove laserske britvice. Ciljana maloprodajna cijena iznosit će nešto više od 200 dolara – mala cifra za budućnost brijanja u kojoj vam neće smetati što su djeca vašom britvicom obrijala mačku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...