“Čarobni” kolač od jabuka iliti “Nevjerna Tonka”

Ovaj kolač bi se trebao zvati “Nevjerna Tonka” jer svi koji su ga radili po prvi puta nisu vjerovali da će uspjeti.

A kako i bi kada se radi o biskvitnom kolaču u kojega ne ide nikakva tekućina. Nema jogurta, vrhnja, mlijeka, jaja, ulja … stvarno ništa! Suhi sastojci i jabuke. To je to!

Tako je naša draga gospođa Rada dobila, isprobala i prenijela recept nama. A zatim smo i mi u nevjerici išli isprobati recept da vidimo hoće li stvarno uspjeti.

Koliko je kolač dobar, zapravo ne dobar već odličan, govori činjenica da smo ga odmah prvi tjedan pripremali 4 puta, od toga jedan dan čak 2 puta pošto je brzo nestala prva tura.

Osim nevjerojatnog suhog načina pripreme, ovdje se radi i o jednom brzom receptu gdje će vam najviše vremena oduzeti ribanje jabuka. Ako imate električni ribež cijeli kolač možete imati spreman za stavljanje u pećnicu unutar 5 minuta.

Iako kolač po fotografijama nije ništa posebno privlačan, iskreno vam preporučujem da mu date šansu i da uživate u ovoj brzoj i sočnoj poslastici s jabukama.

Jedino pripazite da vam se ne svidi previše i postane svakodnevni gost na vašem stolu!

SastojciDarkova web kuhinja Nevjerna Tonka

Gris – 1 čaša
Brašno (oštro) – 1 čaša
Šećer – 1 čaša
Prašak za pecivo – 1 paketić
Vanilin šećer – 1 paketić
Jabuke
Cimet – po želji
Margarin za kolače – po potrebi

Način pripreme ovog recepta i mnoge druge ideje za kuhanje pronađite na stranici

Darkova-web-kuharica-logo

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...