Danas u Darkovoj web kuhinji: Čokoladni baguette

Nemam naviku jesti kruh rijetko ga kupujem, a još rjeđe doma pripremam (zato to nadoknadim sa svim ostalim dizanim tijestima), ako ga i radim to su uvijek neke “posebne” verzije koje me zainteresiraju i potaknu da zasučem rukave i krenem ih mijesiti.

Današnji kruh, točnije baguette, je došao na red u kuhinji upravo zbog svoje posebnosti. A njegova posebnost se odlikuje u tome što je cijeli kruh čokoladni i lako može proći kao i desert.

Prilikom njegove pripreme koristio sam tamnu čokoladu sa 74% kakaa u sebi. Ako niste ljubitelj tamne čokolade možete slobodno iskoristiti i neku slađu verziju. Ali čak i ako niste ljubitelj “tamni” baguette se odlično slaže s raznim pekmezima, džemovima i krem namazima (bijela Linolada je moj favorit) jer im radi kontrast okusom. Ali prilagodite ga slobodno vašem ukusu.

Običan kvasac je dobar za slatka dizana tijesta, ali zbog veće količine šećera i masnoća u tijestu proces dizanja može biti usporen što ne odgovara svima. “Di-Go” kvasac za kolače rješava taj problem te znatno skraćuje potrebno vrijeme dizanja slatkih tijesta, te uz to postiže i bolje rezultate dizanja.

A sada dosta priče i idemo se baciti na kuhanje!

Potrebni sastojciČokoladni-baguette-s-tamnom-čokoladom-darkova-web-kuharica-12

Pšenično oštro brašno TIP-400 – 500 g
Kakao prah – 20 g
74% tamna čokolada – 140 g
Svježi kvasac za kolače – 40 g (1 kocka)
Voda – 420 ml
Med – 2 jušne žlice
Sol – prstohvat

Način pripreme ovog recepta i mnoge druge ideje za kuhanje pronađite na stranici

Darkova-web-kuharica-logo

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...