Smijenjen posljednji kadar Davorke Krnčević!

Ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu dr. Predrag Orlović smijenio je svog zamjenika dr. Vlatka Grkovića, desnu ruku bivše ravnateljice Davorke Krnčević.

Podsjetimo, nakon više desetaka pritužbi djelatnika zbog mobbinga, ucjeni i prijetnji otkazima te brojnih prijava na njezin rad, Upravno vijeće ove je veljače razriješilo Davorku Krnčević dužnosti ravnateljice zbog kršenja Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o javnim ustanovama, kao i zbog kršenja Statuta Zavoda za hitnu medicinu te zbog kršenja poslovnika Upravnog vijeća Zavoda.

Između ostalog, Krnčević je prozivana zbog mahanja otkazima djelatnicima koji su u hitnom izlasku na intervenciju ogrebali ili oštetili sanitetsko vozilo, dok su se liječnicima iste situacije opraštale.  K tomu, štetu su trebali namiriti sami djelatnici kako Zavod ne bi izgubio bonus na polici u Croatia osiguranju. Kad bi inspekcija utvrdila da je otkaz nezakonit, Krnčević bi djelatnike vraćala na posao, a iznose štete na svoju ruku umanjivala. U dokumentaciji o njezinom radu navodi se i slučaj nabave opreme koje je zadarski Zavod skupo platio, iako su je besplatno dobili od Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Nakon smjene, Krnčević postala je djelatnica Pravne službe u Gradu Benkovcu s ambicijama da zasjedne na mjesto pročelnice, a njezin zamjenik dr. Grković preuzeo je ulogu v.d. ravnatelja Zavoda. Po imenovanju Orlovića ravnateljem, Grković je ostao na mjestu zamjenika.

O razlozima smjene dr. Grkovića upitali smo aktualnog ravnatelja županijskog ZHM-a dr. Orlovića.

– Bivša ravnateljica Krnčević po struci je pravnica, stoga je po Zakonu bila dužna postaviti zamjenika medicinske struke, a tu je funkciju obnašao dr. Grković. S obzirom da sam liječnik, nije mi potreban zamjenik. Zbog racionalizacije poslovanja Zavoda, ovo radno mjesto je ukinuto, kazao je dr. Orlović i dodao da je Grković kvalitetan liječnik te će nesumnjivo biti od neprocjenjivog značaja na terenskom radu u Zavodu za hitnu medicinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...