Jednostavan recept za sladoled koji ćete obožavati
Paklene vrućine tjeraju nas da budemo kreativni i rashladimo se na sve moguće načine, a sladoled je uvijek dobrodošla ideja.
Sladoled od čokolade možete lako napraviti kod kuće i to bez aparata ili posebnih priprema.
America’s Test Kitchen u još jednom od mnogobrojnih kulinarskih videa otkriva kako napraviti tzv. čarobni čokoladni sladoled od tek nekoliko sastojaka. Recept je vrlo jednostavan pa ga možete isprobati čak i ako se smatrate početnikom u kuhinji.
Baza se radi od velike žlice instant kave koju treba preliti žlicom vrele vode. Ostavite kavu da odstoji pet minuta. Preporuka je da se koristi tamna čokolada, oko 100 grama. Neka bude sitno nasjeckana. Umiješajte čokoladu u kavu, dodajte šalicu i pol kondenziranog mlijeka, sve promiješajte i stavite nakratko u mikrovalnu pećnicu, kako bi se sve zajedno zagrijalo, a čokolada rastopila.
Nakon što ste dobili jednaku smjesu ulijte žličicu i pol ekstrakta vanilije i prstohvat soli. Ona će izbalansirati okuse u sladoledu. Sve dobro promiješajte pa ohladite i baza je gotova.
Sada trebate uzeti šalicu i pol slatkog vrhnja pa mikserom napraviti šlag. Trećinu vrhnja umiješajte u bazu pa dodajte ostatak dok ne dobijete glatku smjesu. Hladite sladoled u posudi ili ga razdijelite u više njih najmanje šest sati.