Rajčice nikad nemojte čuvati u hladnjaku – evo i zašto

Vjerojatno ste već čuli da rajčice ne treba čuvati u hladnjaku, ali znate li zašto?

Rajčice potječu iz toplih krajeva tako da im više odgovara toplina od hladnoće. Osim toga kada se čuvaju u hladnjaku rajčice prolaze kroz kemijske promjene na staničnoj razini koje mijenjaju njihov okus i teksturu.

Niska temperatura u hladnjaku sprečava da se razvija aroma rajčice, a ujedno pogoršava i onu već postojeću aromu.

Hladnoća negativno utječe i na teksturu zbog toga što se stanice na niskim temperaturama raspadaju pa rajčica postaje mekana.

Zato je najbolje rješenje rajčice pojesti odmah nakon što ih kupite pa čak i ako to znači da ih jedete za doručak. Uostalom njihova sezona je kratka pa ju valja dobro iskorisitit, piše Huffington Post.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...