Sedam Plavih zastava na plažama Zadarske županije

Plaža Bluesun hotela “Alan” u Starigradu, plaža turističkog naselja “Zaton”, plaža “Borik”, plaža “Kolovare”, plaža “Jaz” u Preku, te plaže “Dražica” i “Bošana” u Biogradu ponijele su ovogodišnju Plavu zastavu u Zadarskoj županiji za najčišće i najkvalitetnije plaže.

Osim plaža, prestižnu Plavu zastavu dobile su i D-Marinova marina “Dalmacija”, marina “Kornati” te marina “Olive Island”.

Nagrade su laureatima dodijeljene jučer u TN “Zaton” na svečanoj dodjeli a tom prilikom predsjednik Udruge “Lijepa naša”, Ante Kutle, rekao je nekoliko riječi o kvaliteti plaža.

Plava zastava svugdje u svijetu označava iznimno kvalitetnu plažu i čisto more, to su standardi koji se svugdje moraju poštivati da bi plaža nosila ovu prestižnu nagradu, kazao je Kutle.

Uz nekoliko plaža u Zadarskoj županiji koji su neosporivi nositelji Plave zastave, svake godine pridodaje se i nekoliko marina koje slijede ove svjetske smjernice. Kada bi se generalno ocjenjivala kvaliteta, ocjena bi bila 4+, dodao je Kutle.

Prema njegovim riječima, nejasno mu je kako je u Istri i Primorsko-goranskoj županiji skoro 80 plaža, dok je broj plaža u tri dalmatinske županije svega 30-tak. Dakako, riječ je o plažama koje nose titulu Plave zastave.

Kao primjer koji prkosi toj činjenici naveden je Turisthotelov TN “Zaton” u kojem je i ove godine podignuta Plava zastava a na tamošnjoj plaži kupaći već sada uživaju u savršenom odmoru i kupanju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...