Može li OMV garantirati sigurnost Jadrana ako im se u Novom Zelandu izlijeva nafta?!

Protivno tvrdnjama Agencije za ugljikovodike, naftne korporacije koje su dobile koncesije za bušenje Jadrana nisu savršeni strojevi koji nikad ne griješe.

Tako se u petak OMV-ovoj novozelandskoj podružnici dogodio ekološki incident prilikom kojeg se u more izlilo oko 250 litara nafte.

Do izlijevanja je došlo oko sedamdeset kilometara od obale prilikom prijenosa nafte s platforme Raroa na na tanker za prijevoz nafte Nectar, javlja New Zealand Herald.

OMV je u izjavi za medije naveo kako “iskreno žali zbog izljeva”. Novozelandska državna agencija Maritime New Zealand (MNZ) izjavila je kako plaže vjerojatno neće biti zatvorene, te kako je prerano reći hoće li OMV biti kažnjen.

– Možemo biti izrazito sretni što je ovo bio manji izljev. Zamislite da dođe do većeg izljeva. Naša obala bi bila uništena za više generacija, izjavila je Jean Kahui iz inicijative Frack Free Kapiti. Inicijativa smatra kako bi trebalo zaustaviti izdavanje dozvola za bušenje u moru barem dok “vlast ne konzultira građane Novog Zelanda”.

Postavlja se pitanje može li ova naftna kompanija Jadransko more zaštiti bolje od onog novozelandskog?!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...