Kad biste mogli odabrati samo četiri namirnice koje bi kuhali do kraja života, što biste izabrali?
Vrhunski kuhari došli su na ideju da osmisle četiri namirnice s kojim bi živjeli do kraja života, a nekih genijalnih ideja se nikad sami ne bi sjetili.
Zamislite da je kraj svijeta. Nestalo je sve osim vas, doma i hladnjaka uz neograničenu količinu soli, papra, ulja, brašna i šećera.
Ipak, možete izabrati samo četiri namirnice koje poželite, no morate biti pametni jer ćete ih pripremati do kraja života.
Ne možete izabrati bilo koje jelo, već četiri jednostavne namirnice, a možete razmišljati o hranjivim sastojcima iako to nije nužno.
Huffington Post donosi što su odabrali vrhunski kuhari, a neke od ideja nam ne bi nikada pale napamet. Ostale pročitajte na Expressu.
Josiah Citrin, kuhar i vlasnik restorana ‘Melisse’ u Los Angelesu
Izabrane namirnice: rajčica, jaja, limun, odrezak
“Rajčice bih koristio za umak, koji bi super išao uz tjesteninu. Narezane bi mi služile kao salata, a nasjeckane, s uljem i sokom limuna, sjajno bi pasale uz odrezak. Mogao bi ih poslužiti i uz jaja, koja bi mogao koristi i za razne pekarske proizvode.”
Jessica Koslow, kuharica i vlasnica restorana ‘Sqirl’ u Los Angelesu
Izabrane namirnice: feta sir, smeđa riža, limun Meyer, kelj
“U biti bih pripremala varijaciju na temu složenca od smeđe riže, kakvog pripremam u Sqirlu svaki dan. Limune bih uščuvala uz pomoć soli, a koristila bi i njihov sok i kelj kako bih pripremila pesto za rižu. Mogla bi jesti i sirovi kelj… nedostajao bi mi kopar, ali bi preživjela.”
Ben Goodnick, kuhar u restoranima ‘Summer House Santa Monica’, North Bethesda i Chicago
Izabrane namirnice: svinjska lopatica, jabuke, češnjak, bijelo vino
“Pirjana svinjetina s jabukama, pita od jabuke, punjene jabuke, sendviči od slanine, krekeri s češnjakom, sangria, pečena svinjetina s umakom od jabuke…”