Zapošljavanje bivše ravnateljice koja je prekršila skoro sve moguće pravilnike za Kutiju je – legalno!

Na ovotjednom Gradskom vijeću Grada Benkovca, vijećnika Milenka Marinovića zanimalo je zapošljavanje Davorke Krnčević, bivše ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

Tom prigodom upitao je gradonačelnika Branka Kutiju da li je njeno zapošljavanje bez raspisivanja javnog natječaja zakonski dopustivo ili spada u domenu kaznenog djela.

Štiteći, evidentno, svoju veliku prijateljicu i uzdanicu, Kutija mu je odgovorio kako je sve legalno, to dodao kako mu to može dostaviti i pismeno, ako treba.

– Zapošljavanje je legalno, sukladno Zakonu o državnim službenicima, kazao je Kutija.

Pojasnimo, spomenuti Zakon javnim institucijama omogućuje zapošljavanje novih službenika bez raspisivanja javnog natječaja ako službenik prelazi iz institucije u instituciju.

Isto to objasnio je i gradonačelnik Benkovca vijećniku Marinoviću na njegov upit.

Podsjetimo, Davorka Krnčević razriješena je s dužnosti ravnateljice ZHMZZ zbog kršenja Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o javnim ustanovama, zbog kršenja Statuta Zavoda za hitnu medicinu te zbog kršenja poslovnika Upravnog vijeća Zavoda.

Dodajmo ovome kako je Krnčević primljena na mjesto pročelnice pravnih poslova, koja će, između ostalog, raspisivati i javne natječaje za nabavu, zbog čega je svojevremeno i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba – Bujević u medijima najavila prijavu zbog oštećenja županijskog proračuna za više stotina tisuća kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...