Porezna uprava je u prekršaju, građanima naplaćuje zastarjeli dug!?

‘Ima i onih kojima je porezni dug otišao u apsolutnu zastaru (više od šest godina), pa iako nisam pristaša da netko ne plaća porez, tvrdim kako je Porezna uprava napravila prekršaj. Što su radili ako su dozvolili zastaru’, pita se HDSSB-ovac Boro Grubišić.

Saborski zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić na konferenciji za novinare u utorak u Slavonskom Brodu prozvao je Poreznu upravu što provođenjem akcije od 31. siječnja s 10 tisuća rješenja za ovrhama dovodi do najnovijeg poreznog blokiranja blokiranih.

“Ima i onih kojima je porezni dug otišao u apsolutnu zastaru (više od šest godina), pa iako nisam pristaša da netko ne plaća porez, tvrdim kako je Porezna uprava napravila prekršaj. Što su radili ako su dozvolili zastaru – pita se Grubišić, kritizirajući što se s računa dužnika skida zastarjelo dugovanje, a premda njegova uložena žalba bude uvažena – uzeti novac više se ne može vratiti.

Koliko među 10 tisuća rješenja ima zastara te jesu li među njima zastare dugovanja i krupnih dužnika, postavit će Grubišić pitanje i u Saboru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...