Načelnik Preka pod istragom zbog krivotvorenja diplome; Jerolimov za Antenu: “Provjerom knjiga fakulteta utvrdit će se istina!”

Mandatno imunitetno povjerenstvo u četvrtak će vjerojatno odobriti zahtjev Državnog odvjetništva u Zadru da se HDZ-ovom zastupniku Anti Jerolimovu skine imunitet kako bi se protiv njega pokrenuo kazneni postupak zbog krivotvorenja diplome.

Jerolimov je, prema navodima, u listopadu 2013. od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje zatražio upis stečene stručne spreme ekonomist u radnu knjižicu. Uz spomenuti zahtjev priložio je i diplomu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

No, prema informacijama koje je DORH-u dao Ekonomski fakulteta, u razdoblju od 1999. do 2005. godine student pod imenom Ante Jerolimov nije pohađao niti jedan semestar ovog fakulteta, niti je bio upisan kao student.

Ipak, HZMO je obavijestio zadarski DORH kako je u studenom 2014. zaprimio presliku diplome temeljem koje je i Jerolimovu izvršilo upis stečene stručne spreme ekonomista u radnu knjižicu.

Iz svega prema zaključku DORH-a tvrde kako je Jerolimov koristio krivotvorenu ispravu kao pravu te time počinio kazneno djelo krivotvorenja za koje se preporučuje zatvorska kazna od jedne godine uz mogućnost uvjetne.

Antena Zadar uspjela je doći do Jerolimova kojeg smo upitali da nam komentira cijeli slučaj.

– Provjerom knjiga i dokumenata na fakultetu utvrdit će se prava istina. Ovo je namjerno blaćenje mene pred nove izbore. To nije ništa novo, pred svake izbore je meni tako, kazao je ekskluzivno za naš portal Ante Jerolimov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...