Aktualni sat: Kalmeta priznao propust Obale i lučica, najavio i nadogradnju “Zakrpaj.to”

Antun Novoselović osvrnuo se danas na najavu odvjetnika Marina Birkića koji je putem medija najavio pobjedu na gradskom tvrtkom Obala i lučice koja je sve vrijeme naplaćivala parking, iako za to nije postojao zakonski okvir.

Upitao je gradonačelnika tko će snositi posljedice najavljenih tužbi i obeštećenja korisnika parkirališta koji su najavili tužbe i zahtjeve za povrat novca. Isto tako, zatražio je i sankcije za upravu ove gradske tvrtke zbog propusta.

U pravu ste, propust je tu napravljen, slažem se. Za sada u sudskoj presudi nema nikakvih pravnih ni financijskih obeštećenja za građane i Grad nije dužan ništa učiniti, odgovorio mu je Kalmeta.

Govoreći također danas na Aktualnom satu Gradskog vijeća, vijećnik Antun Novoselović uputio je gradonačelniku pitanje o manjkavostima aplikacije “Zakrpaj.to”, čija funkcionalnost može prijaviti problem no nije moguće naknadno provjeriti status prijave ili intervenciju i popravak problema.

To je probni rad i vjerujem da će ovih dana ta funkcionalnost biti dostupna pa će građani moći provjeravati status svojih prijava, dodao je Kalmeta napominjući kako je do sada riješeno oko 40 prijava a 11 ih nije riješeno zbog potrebnih priprema i izrade projekata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...