Zadarski ODO puca u prazno; Sudac Radman srušio rješenje o provođenju istrage protiv gradskog vijećnika Pupić Bakrača

Županijski sud u Zadru, po sucu istrage Borisu Radmanu ukinuo je rješenje o provođenju istrage Općinskog državnog odvjetništva (ODO) protiv gradskog vijećnika Marka Pupića Bakrača.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo, po zamjenici općinske državne odvjetnice Branki Rukavini, u kaznenom predmetu protiv Marka Pupića Bakrača, gradskog vijećnika Akcije mladih, a zbog kaznenih djela prisile prema službenoj osobi naložilo je provođenje istrage protiv spomenutog zbog postojanja osnovane sumnje da je 2. listopada 2014. godine na 10 sjednici Gradskog vijeća kada je zbog neuvrštenja na Dnevni red Prijedloga o izmjeni naziva Široke ulice u Kalelargu, odbio sići s govornice, silom spriječio osobe koje, kako su kazali iz ODO-a, ovlašteno pomažu službenoj osobi u obavljanju službene radnje koja je u okviru njezinih ovlasti, čime je jednoj osobi nanesena tjelesna ozljeda.

Marko Pupić Bakrač

Prema službenom rješenju o provođenju istrage protiv Pupić Bakrača ODO-a naguravanje zaštitara i, prema istom tumačenju onda, također službene osobe, vijećnika Gradskog vijeća rezultiralo je isparanom košuljom jednog i podljevom desne nadlaktice (modricom) i istegnućem vrata drugog zaštitara. Ozljede gradskih vijećnika Akcije mladih u ODO-ovom rješenju ostale su enigma jer se nigdje ne spominju.

– Sudac Radman primijetio je ono što je iz aviona je vidljivo da su iskazi zaštitara zbrkani, kontradiktorni i nebulozni. Nadam se da će sada istraga krenuti u pravom smjeru i da će se napokon utvrditi činjenično stanje u ovom slučaju na temelju zakona, dokaza ( video zapisa) i ispitivanja neposrednih svjedoka događanja.  Nakon što smo Ante Rubeša i ja privedeni u policijsku postaju po nalogu ŽDO-a i ispitani ni policija ni ŽDO nisu našli za shodno da protiv nas pokreću istrage i podižu prijave. Pokretanje postupka na osnovi kaznenih prijava od strane zaštitara, a čiji su jedini temelj njihove besmislene izjave je stvarno malo previše. Ostaje za vidjeti da li će ODO ustrajati na ovom postupku i uložiti žalbu te ako do te žalbe dođe tko će od sudaca sjediti u vijeću Županijskog suda u Zadru i odlučivati o toj žalbi budući da sam javno podržao suca Željka Rogića kad je isti sud prozvao zbog nepotizma i klijentelizma, istaknuo je Pupić Bakrač.

ODO, u ovom slučaju ima pravo u roku tri dana uložiti žalbu na rješenje suca Radmana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...