Fantela i Marenić u muškom 470, kao i Kostov i Cupać u 49er-u

Miami je naravno donio promjene na svjetskim ljestvicama, no ovisno o tome tko je nastupio, a tko nije, odnosno tko je gubio, a tko dobivao bodove regata nije isto utjecala u svim disciplinama. Miami je najjača regata Svjetskog kupa van Europe. Kao što je poznato deset je olimpijskih disciplina u jedrenju, Hrvatska nastupa ove sezone u šest, od tih šest u četiri imamo predstavnike među deset najboljih na svijetu na novim ljestvicama, u pet među 20, a i u šestoj disciplini smo nadomak topa 20.

Ivan Kljaković Gašpić zadržao je broj jedan u Finnu koji je preuzeo krajem prošle godine. Izvrstan nastup u Miamiu, drugo mjesto, omogućilo mu je da ostane vodeći kormilar svijeta u teškom samcu. Milan Vujasinović se nalazi na 20. mjestu, 52. je Josip Olujić, 55. Nenad Bugarin, 66. Tudor Bilić, 83. Dan Lovrović.

U Laseru Tonči Stipanović također u samom svjetskom vrhu, ni on nije promijenio poziciju u odnosu na kraj 2014., i dalje je četvrti u ovom samcu. Vodi Australac Tom Burton, 28. je Daniel Mihelić, 32. Filip Jurišić, 114. Toma Višić…

Iako nije nastupila u Miamiu, kao ni obično uostalom, to je regata koju praktički redovito preskače, Tina Mihelić je ostala izvrsna peta u ženskom samcu Laser Radialu. Na prvom mjestu je i dalje Nizozemka Marit Bouwmeester. Ana Zelić je 56., 84. Sandra Lulić, 102. Anđela de Micheli Vitturi…

Miami je dosta utjecao na pozicije naših dvojaca na svjetskim ljestvicama. Druge posade su dobile bodove i spustile CRO jedra niže u poretku. S trećeg na deveto među dvojcima klase 470 pali su Šime Fantela i Igor Marenić, a s desetog na 19. Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u. U 470 gotovo da nema ni potrebe pisati da su prvi Australci Belcher/Ryan, u 49er-u također nema promjenu na vrhu, vode i dalje Danci Warrer/Thomsen.

Među daskašima na 28. mjestu je Luka Mratović, na 55. Mihovil Fantela, to su otprilike slične pozicije za njih kao i na prošlim ljestvicama. Na prvom mjestu je Grk Byron Kokkalanis.

U ženskom 470 vode Novozelanđanke Aleh/Powrie, u ženskom 49er FX-u Brazilke Greal/Kunze, u mješovitom katamaranu Nacri 17 Talijani Bissaro/Sicouri, na ženskoj dasci Talijanka Flavia Tartagliani.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...