Otkrivamo tajnu savršeno hrskavog pomfrita
Pitate li se kako u restoranima pripremaju savršeni pomfri, mekan iznutra, a hrskav izvana, evo u čemu je tajna. Želite li kod kuće napraviti pomfri koji će biti ukusan kao da ste ga kupili u restoranu, znajte da postoji način za to. Jedino morate prihvatiti da zahtijeva malo dulji proces pripreme jer nikako nije dovoljno narezati krumpir i baciti ga u vruće ulje.
Dok je krumpir tek narezan, prepun je škroba koji sprečava da dobijemo onaj savršeno hrskav okus izvana. Zato se zaljubljenici u kuhanje slažu da ga je potrebno ostaviti neko vrijeme u vodi. Kako predlaže blogerica Ree za thepioneerwoman.com, narezani krumpir može biti u vodi do tri sata, a ona ga obično tako pripremi, obavi sve ostalo i onda ostaje samo prženje.
Ulje treba biti na temperaturi od 150 celzijevaca jer u prvoj fazi prženja krumpir treba tek omekšati.