Otišla je Nina, najpoznatija zadarska četveronožna dama; S 15 godina otišla je mirno s ljubavlju uz onog kojeg je najviše voljela

Otišla je Nina, najpoznatija pudlica u Zadru, vijest je koja se danas proširila gradom brže od nekih možda puno ozbiljnijih gradskih tema. Upravo ta činjenica je znak koliko je ljubimica našeg poznatog Vencija Jurina značila za grad Zadar te njegovu turističku sliku. Ninu, damu, a ne kujicu, kako je Venci uvijek govorio, fotografijom su ovjekovječili brojni naši sugrađani, ali i turisti. Nina je kao stalni član posade na brodu “Marino”, kroz godine provedene s Vencijem postala zaštitni znak zadarske Foše.

Venci se od Nine od koje se gotovo nikada nije odvajao, ovoga puta  morao oprostiti zauvijek. Naime, zbog njezinih 15 godina i brojnih zdravstvenih problema morao ju je teška srca dati uspavati, kako bi dama otišla s ovog svijeta kako je zaslužila, mirno i spokojno, s ljubavlju onog koji ju je najviše volio i pazio.

A Nina je zaista bila gradska dama, uvijek dotjerana, nalakiranih kandžica, pomno njegovane dlake s crvenom mašnicom na repu koja je svojim odlaskom sigurno ostavila jednu prazninu u životu grada.

No, Nina je osim dama i Vencijeva ljubimica bila i zadarska kazališna diva, glumila je u dvije predstave zadarskog HNK. Svojom pojavom za zadarski turizam učinila je puno više nego određene dame i gospoda na dvije noge, pa čak, kako je kazivao Venci, i od Hrvatske turističke zajednice. O njoj je i RTL snimao emisiju, bila je i na 1. programu HRT-a, zatim u emisiji Globalno sijelo i još na brojnim drugim gostovanjima. Stoga je Venci za nju često govorio kako je vidjela više mora, uvala i otoka od 90 posto ljudi u gradu.

Kako je najavio, novu pudlicu Venciju je obećao zadarski pjevač Mladen Grdović, pa s nestrpljenjem čekamo, iako je Nina nezamjenjiva, hoće li Venci uspjeti odgojiti još jednu zadarsku divu, nasljednicu one koju će teško biti naslijediti.

Najomiljenija i daleko najpoznatija zadarska aprikot pudlica Nina ostat će u srcima svih Zadrana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...