U sklopu Tuna & Sushi Festivala: Sutra na Narodnom trgu posebno obrađena tuna za građanstvo
Prva radionica u obradi i pripremi tune pod vodstvom dvojice priznatih japanskih chefova i majstora sushija, Amana i Satoa, održana je sinoć u restoranu Foša u Zadru. Radionici su prisustvovali chefovi iz čak osam zadarskih restorana te po jednog restorana iz Lovrana i Šibenika. Radi se o restoranima Bruschetta, 2Ribara, Kornat, konoba Pece, Pelegrini, Turisthotel Catering te restoranima hotela Falkensteiner, Bastion i Draga de Lovran.
– Japanski i hrvatski chefovi su razmijenili iskustva i znanja u pripremi tunjevine, a posebno zanimljivo je bilo promatrati kako japanski majstori na virtuozan način obrađuju tunu svojim posebnim tradicionalnim i dragocjenim noževima, poručili su iz TZ grada Zadra.
Radionicu je popratila i japanska nacionalna televizijska kuća NHK, koja za vrijeme trodnevnog festivala radi posebnu reportažu o Zadru i zadarskoj regiji.
Ovako obrađena tuna, inače donirana od strane hrvatskih uzgajivača i izvoznika u Japan, tvrtki Pelagos, Kali tuna, Jadran tuna i Sardina iz Postira na Braču, bit će poslužena u petak na gala večeri u restoranu Foša za mnoge uvažene uzvanike iz Japana, Australije, Francuske, Republike Koreje i Hrvatske, ali i na središnjoj manifestaciji za javnost koja će se održati na Narodnom trgu u Zadru u subotu, 4. siječnja od 11 do 13 sati, uz poseban show i nastup Wa-daiko bubnjarske grupe Kiyo-Kito Taiko.