Stabilno burno vrijeme idealno je za ispašu paških stada ovaca: Pažani spremni za janjenje i mužnju svojih ovaca, ali i proizvodnju sira!
Vrijeme je janjenja i ovce na Pagu u ovom razdoblju na svijet donose mladu janjad koja će vrlo skoro biti odvojena od majki.
Mladi janjci, tako će biti spremni za prodaju za meso, a samo nekolicina njih ostat će u matičnom stadu i namjena će im biti daljnje razmnožavanje.
Nerijetko su i vlasnici ovaca na ispaši sa svojim ovcama, a stabilno budno vrijeme ove subote idealno je baš za to – ispašu mladih i starih paških ovaca.
Pažani koji svoj kruh zarađuju upravo uzgojem ovaca kažu da su spremni za najteži dio posla u sezoni. Prvotno je to janjenje kada se uz stado mora biti po cijeli dan, a zatim slijedi mužnja ovaca i proizvodnja sira.
Tema oko janjenja i predstojeće mužnje tako je neizostavna na ovom dalmatinskom otoku. To nije slučajno budući da je paška janjetina proizvod jedinstven u svijetu, a uzgoj janjadi je financijski najisplativija privredna grana na Pagu.