Program događanja na prvom Tuna & Sushi Festivalu od 23. – 25. siječnja 2015. godine u Zadru

U sklopu projekta “Hrvatska 365“, Turistička zajednica grada Zadra, uz potporu Ministarstva turizma RH i Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj, organizira prvi Tuna & Sushi Festival od 23. – 25. siječnja 2015. godine u Zadru.

Cilj je događaja povezati gospodarsku, gastronomsku i turističku ponudu zadarske regije s Japanom i japanskim tržištem.

Mnogi ugledni gosti boravit će u tom vremenu uZadru poput Veleposlanika u RH iz Japana, Francuske, Australije i Republike Koreje, zatim uvaženi gospodarstvenici japanskih kompanija te predstavnici turističkih tvrtki s emitivnih dalekoistočnih tržišta.

Program događanja:

Petak, 23. siječnja

– dolazak uzvanika i gostiju u ranim popodnevnim satima i smještaj u hotelima Bastion ili Art Hotel Kalelarga

– 16:30 sati: razgledavanje grada uz vodiča na engleskom jeziku, piće dobrodošlice uz originalni zadarski Maraschino te posjet Muzeju antičkog stakla i prezentacija izrade predmeta od stakla. Polazna točka: recepcija hotela Bastion

– 19:00 sati: gala-večera u restoranu Foša s posebnim programom demonstracije obrade tune i izrade sushija od strane dvojice japanskih kuhara i sushi majstora, gospode Amano i Sato, uz kratki uvodni glazbeni program tradicionalne bubnjarske Wa-daiko grupe. Dress Code: smart-casual

Subota, 24. siječanj

– 09:45 sati: kratki posjeti muzejima SICU (“Zlato i srebro Zadra”) i Arheološkom muzeju u Zadru uz vodiča na engleskom jeziku. Polazna točka: recepcija hotela Bastion.

– 11:00-13:00 sati: javno predstavljanje kulinarskih vještina i posebnosti japanske kuhinje i specijaliteta od tune zadarskih restorana na Narodnom trgu u središtu grada Zadra uz nastup Wa-daiko bubnjarske grupe. (U slučaju loših vremenskih uvjeta događanje će se premjestiti na alternativnu poziciju!)

– 13:00-cca.16:30 sati: posjet brodom jednom od uzgajališta tuna (odabir uzgajališta za posjet ovisi o vremenskim uvjetima na dan događanja)

– 20:00 sati: večera u pratnji tradicionalne dalmatinske klape u restoranu Kornat. Dress code: smart-casual

Nedjelja, 25. siječnja

– 10:00 sati: posjet vinariji “Kraljevski vinogradi” u Punta Skala / Petrčane  uz degustaciju vina, dalmatinskog pršuta i sira. Polazna točka: recepcija hotela Bastion

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...