Stiže ciklona Glorija: Prema sadašnjim prognozama ništa od bijelog Božića!

Mnogima bez snijega nema blagdanskog ugođaja na Božić, a hoće li ga biti ove godine, otkriva vremenska prognoza koju donosi portal Crometeo.

Ponedjeljak na Jadranu donosi pretežno oblačno vrijeme, kiša će biti rijetka, a najviše će je biti u riječkom zaleđu. Najviše dnevne temperature od 10°C, ponegdje u zaobalju do 18°C kao i u južnoj Dalmaciji.

Pretežno oblačno bit će i u utorak, a kiša će biti češća i obilnija u drugom dijelu dana kada će biti mjestimice obilnija, praćena grmljavinom. Kasno navečer na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, u Dalmaciji do umjeren lebić. Najviše dnevne temperature od 12 stupnjeva, ponegdje u zaobalju do 18 stupnjeva kao i u južnoj Dalmaciji.

Srijeda će početi promjenjivo oblačno s kišom i mogućim pljuskovima i grmljavinom, dok u drugom dijelu dana slijedi smirivanje vremena.

U četvrtak će biti pretežno ili djelomično sunčano i suho. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 6 stupnjeva, uz obalu i na otocima od 7 do 13 stupnjeva, a najviše dnevne temperature većinom od 10 do 15 stupnjeva.

U petak će biti pretežno ili djelomično sunčano i posvuda suho. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 6°C, uz obalu i na otocima od 7 do 13°C. Najviše dnevne temperature većinom od 12 do 17°C.

U subotu će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom, ponegdje će biti kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu.

U nedjelju će na sjevernom Jadranu biti pretežno vedro. U Dalmaciji još u prvom dijelu dana uz promjenjivu naoblaku može pasti malo kiše, u planinama i snijega, tijekom dana će se razvedriti. Ujutro će puhati umjerena do jaka bura s olujnim udarima, slabit će u drugom dijelu dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...