Stabilan proračun donio uspješnu godinu na izmaku

Na samom početku sjednice Kolegija, posljednjoj u ovoj godini koja je s obzirom na stabilan proračun bila uspješna, župan Stipe Zrilić zahvalio je svim pročelnicima na trudu i zalaganju koji su dali kao doprinos uspješnom izvršenju programa rada i financijskog plana. Rekao je i da se prema svim gospodarskim pokazateljima stanje u Zadarskoj županiji stabilizira što govori podatak o povećanom broju zaposlenih.

– Najveći broj zaposlenih dosada bio je upravo u ovoj 2014. godini koja je sada na kraju. Zahvaljujem svima onima koji rade u gospodarstvu i zapošljavaju ljude u našoj županiji, rekao je župan Zrilić i dodao da je Zadarska županija slijedom toga imala i povećani prihod od poreza na dohodak.

Na današnjoj sjednici Kolegija uglavnom su raspoređena financijska sredstva u prosvjeti i kulturi Zadarske županije, poljoprivredi, nekim jedinicama lokalne samouprave, Županijskoj lučkoj upravi te za razne druge projekte. Iz područja poljoprivrede dodijeljeno je ukupno 14 potpora za unaprjeđenje lovstva u iznosu većem od 326.000 kuna, Županijskoj lučkoj upravi za projektnu dokumentaciju za dogradnju i sanaciju luka ukupno 270.000 kuna, za sufinanciranje izrade Nacionalne strategije unapređenja sektora kreativne i kulturne industrije osigurano je 20.000 kuna, a za pomoć u opskrbi Socijalne samoposluge u Franjevačkom samostanu Sv. Frane izdvojeno je 15.000 kuna.

U svrhu promocije obnovljivih izvora energije, Zadarska županija će u suradnji sa strukovnom školom Vice Vlatkovića sufinancirati dogradnju solarne punionice električnih vozila koja se nalazi u sklopu Solarnog edukacijskog centra Zadarske županije. Osim toga, postavit će se i solarna ulična rasvjeta ispred nove zgrade Strukovne škole, a ukupna vrijednost projekta je oko 49.000 kuna.

Također, Zadarska županija i Fond za zaštitu okoliša sufinancirat će projekt Ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u 12 obiteljskih kuća čiji su vlasnici ispunili uvjete subvencioniranja. Riječ je o projektu u sklopu kojega se subvencionira iznos od najviše 19.000 kuna po obiteljskoj kući, od čega Fond osigurava najviše 12.000 kuna, a Zadarska županija do 7.000 kuna po obiteljskoj kući. Ukupno je osigurano 640.000 kuna.

Na posljednjoj sjednici Kolegija župana, kao jedna od mjera štednje, smanjene su naknade članovima kulturnih vijeća, pa tako će se predsjednicima i članovima vijeća po nazočnosti na sjednici plaćati 200 kuna umjesto dosadašnjih 400 odnosno 300 kuna. Na ovaj način uštede će biti veće od 70 posto.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...