Izdano crveno upozorenje i za Zadarsku županiju: Očekuje se snijeg i do pola metra!

Hrvatsku u nedjelju očekuje umjereno i pretežno oblačno s jakim oborinama. U unutrašnjosti snijeg, na Jadranu povremeno kiša, a ponegdje i snijeg, ponajprije na sjevernom dijelu.

Glavnina oborina bit će u prvom dijelu dana, očekuje se snježni pokrivač od 10 do 30 cm, ponegdje u gorju i Zagori i oko 50 cm, a na srednjem i južnom Jadranu mjestimice obilnija kiša.

Zapuhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak s olujnim udarima, a na Jadranu će jugo do jutra oslabjeti i najprije na sjevernom dijelu okrenuti na jaku i olujnu buru. Temperatura zraka na kopnu uglavnom između -5 i 0, na sjevernom Jadranu od 0 do 5, a na srednjem i južnom od 5 do 10 °C, poslijepodne u padu, javlja DHMZ.

Crveno upozorenje izdano je za sutra na području regije Knin gdje se očekuje visina snijega između 15-30 centimetara te bura s orkanskim udarima do 130 kilometara na sat.

Za regije Karlovac, Gospić i Zagreb izdano je narančasto upozorenje za snijeg. Očekuje se između 15 i 25 centimetara snijega. U regiji Osijek očekuje se od 10 do 20 centimetara snijega.

Državni hidrometeorološki zavod za sutra je najavio snježne oborine u unutrašnjosti Hrvatske.

Kako doznajemo iz HAC-a, još sinoć su zbog niskih temperatura započeli s posipanjem dijelova autoceste A1. I u Hrvatskim cestama, kako doznajemo, sve je spremno i ralice su već upućene u unutrašnjost naše županije.

Imate li fotografije snijega u Zadarskoj županiji, pošaljite nam ih na [email protected] ili putem naše Facebook stranice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...