Dolazak vaterpolo reprezentacije Brazila na Višnjik u sklopu Triglav lige

Priča oko dolaska brazilske vaterpolo reprezentacije u Zadar dobila je svoj nastavak. Naime, ovih dana je agencija zadužena za organizaciju dolaska Brazilaca u Zadar objavila promotivni materijal u kojem se prezentira nastup vaterpolo reprezentacije ove južnoameričke zemlje u Triglav regionalnoj ligi u sezoni 2015./2016. Kao što je poznato od ranije, dogovoreno je da reprezentacija Brazila odradi svoje pripreme za Olimpijske igre 2016. godine kao jedna od momčadi Triglav lige, gdje bi stekli iskustvo kroz igranje s jakim konkurentima u najjačoj klupskoj ligi na svijetu. A sve svoje domaćinske utakmice odigrali bi u Zadru, Zatvorenom plivalištu Višnjik.

U prezentaciji je Triglav liga predstavljena kao najjača klupska vaterpolo liga na svijetu u kojoj nastupa sedam klubova iz Hrvatske koji su osvajači velikog broja međunarodnih trofeja. Hrvatska je također predstavljena i kao zemlja s dugom tradicijom igranja vaterpola, već više od sto godina.

Ono što je za nas najzanimljivije, jest predstavljanje Zadra i Športskog centra Višnjik kao trening kampa i mjesta gdje će vaterpolo reprezentacija Brazila igrati svoje utakmice. Tako je Zadar u Brazilu prezentiran kao grad koji se odlikuje svojim povoljnim geografskim položajem i odličnom prometnom povezanošću, s bogatim kulturnim i povijesnim naslijeđem, govore na Višnjiku.

O Zadru se govori kao o gradu sporta, gdje su naročito popularni košarka i nogomet, a spominje se i kao grad iz kojeg su potekli mnogi poznati hrvatski sportaši, kao Krešimir Ćosić i Luka Modrić.

Zadar kao zanimljivo turističko odredište koje uz sve turističke atrakcije, vrhunski hotelski smještaj, nudi i vrhunsku sportsku infrastrukturu, u vidu ŠC Višnjik, za kvalitetne pripreme i trening kako profesionalnih sportaša i klubova, tako i rekreativaca.

Dogovor između uprave ŠC Višnjik, na čelu sa direktorom Karlovićem, s Ratkom Rudićem, izbornikom brazilske vaterpolo reprezentacije, da Zadar vidi kao grad gdje će južnoamerikanci odraditi svoje sedmomjesečne pripreme pokazao se kao pun pogodak za promociju ŠC Višnjik, Grada Zadra i Hrvatske. Nadamo se da će i zadarski ljubitelji vaterpola prepoznati ovaj uspjeh te da će doći podržati nastupe vaterpolista uz brazilsku atmosferu na zadarski način, zaključili su iz ŠC Višnjika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...