Obilježavanje 23. obljetnice stradanja Škabrnjana u Domovinskom ratu

Obilježavanje 23. obljetnice stradanja u Domovinskom ratu u Škabrnji održava se u utorak 18. studenoga kada u 10 sati započinje hodnja od Trga dr. Franje Tuđmana kod župne crkve do spomen obilježja masovne grobnice kod OŠ Vladimira Nazora u Škabrnji gdje će izaslanstvo Zajednice udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata položiti cvijeće i svijeće.

U 11 sati misu za mučki ubijene Škabrnjane i sve stradale u Domovinskom ratu  u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Škabrnji predvodit će zadarski nadbiskup Želimir Puljić. U 12 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana započinje komemorativni skup i kulturno-umjetnički program. U 13 sati sudionici će se uputiti u Hodnju sjećanja do spomen obilježja na mjesnom groblju sv. Luke gdje će brojna izaslanstva kod središnjeg križa i spomen obilježja položiti cvijeće i svijeće te će se izmoliti molitva odrješenja.

U ponedjeljak 17. studenoga u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Škabrnji u 16.30 sati započet će molitva krunice, potom misa i odrješenje za pokojne. Nakon toga će se paliti lampioni uz rub ulice Žrtava srbočetničke agresije u škabrnjskom predjelu Ambar gdje je agresor 1991. godine masakrirao 44 civila uglavnom starije životne dobi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...