Pupić Bakrač: “Ukoliko se nešto dogodi mojoj obitelji smatrat ću odgovornima Kalmetu, Zrilića i Sinovčića!”

Kako doznajemo, najvjerojatnijje tijekom noći nepoznati počinitelji bacili su dvije eksplozivne naprave u vrt obiteljske kuće nezavisnog vijećnika Akcije mladih Marka Pupića Bakrača. Naprave nisu eksplodirale, a jutros ih je pronašao Pupić Bakrač osobno. Nakon prijave o pronađenim eksplozivnim napravama na teren su izišli djelatnici PU zadarske, ali i pirotehničari koji su pronađene naprave uklonili, ali i pretražili i osigurali ostatak okućnice ovog gradskog vijećnika.

Marko Pupić Bakrač

Naime, Pupić Bakrač, koji je nedavno mirnim prosvjedom blokirao sjednicu Gradskog vijeća Zadra te su ga iz dvorane po nalogu predsjednika Gradskog vijeća Živka Kolege u više navrata bezuspješno pokušavali na silu iznijeti zaštitari tvrtke Budno oko, nakon čega je i priveden u policiju, smatra da je ubacivanje eksplozivnih naprava unutar njegove okućnice neka vrsta opomene, odnosno upozorenja.

Dvorište Marka Pupića Bakrača

– Vjerojatno je netko tijekom noći ubacio eksplozivne naprave u dvorište moje obitelji. NNakon što sam ih pronašao obavijestio sam o pronađenom djelatnike PU zadarske koji su skupa sa pirotehničarima izišli odmah na teren, preuzeli pronađene naprave, ali ujedno i pretražili ostatak terena. Uzeli su i sve potrebite izjave, no sada su me opet pozvali da dođem dati  još jedan iskaz. Ne znam što im trebam još reći, ali surađivat ću s njima koliko mogu i koliko je potrebno. Smatram da je ovo neka vrsta opomene, što ne bi bio prvi slučaj jer svi znamo kako su u zrak letjeli osobni automobili, ozljeđivali se članovi obitelji i sl.  Žele nas zaustaviti u našem, ne bih rekao političkom, već aktivističkom djelovanju, ali to im neće uspjeti, naglasio je Pupić Bakrač.

Zdenko Zrilić (Foto: Žeminea Čotrić / Antena Zadar)Smatra kako je ovaj događaj djelo određene političko kriminalne organizacije koja vlada Zadrom te upozorava kako će ukoliko se išta dogodi bilo kojem članu njegove obitelji, za to osobno smatrati odgovornima Božidara Kalmetu, Zdenka Zrilića te Rena Sinovčića.

– Ja nikomu ne prijetim, no ukoliko  se nešto dogodi mojoj obitelji navedeni će meni osobno odgovarati. S druge strane, ukooliko institucije ne obave svoj dio posla morat ću sam sebi pomoći, a nitko mi ne može uskratiti mojjje osnovno ljudsko pravo postupanja u samoobrani, poručio je Pupić Bakrač.

Nakon nedavnog podizanja dviju kaznenih prijava DORH-u protiv nepoznatih osoba, jedne koja se odnosi na osobu iz DORH-a koja je naložila privođenje njega i kolege mu iz Akcije Mladih Ante Rubeše zbog sumnje u napad na službenu osobu te druge prijave koja se odnosi na osobu koja je zaštitarima naložila njihovo odvođenje s govornice za vrijeme održavanja zadnjeg Gradskog vijeća, kako kaže Pupić Bakrač, upravo jučer je i proširio iskaz vezan uz ove prijave u kojima je istaknuo čl. 87 Kaznenog zakona koji govori kako su službene osobe lokalni dužnosnici, a ne zaštitari tvrttke Budno oko. U prijavama je naveo da su postupanja protiv njih bila nezakonita i da su se dogodila zbog povezanosti državnih institucija s političko-interesnim grupacijama.

Reno Sinovčić

– Smatram da je sve ono što se nama događalo,  odnosno što nam se radilo na zadnjem Gradskom vijeću obična nebuloza, a toj zaštitarskoj tvrtci zbog njihova postupanja trebalo bi oduzeti licencu za rad. Nakon svega što se dogodilo i što se događa, ne znam što bi trebalo biti iduće i što još možemo očekivati. No, poručujem da nas u našim zacrtanim ciljevima nitko neće i ne može zaustaviti, poručio je danas Pupić Bakrač.

Komentirati ovu današnju situaciju i prozivke na svoj račun nije komentirao gradonačelnik Božidar Kalmeta jer je na putu, no komentar na optužbe je, prema pisanju Dnevnika.hr imao Reno Sinovčić.

– To je isto kao da je kažem da je on kriv što sam ja napravio dite. Ma, on je budala, kazao je Sinovčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...