Vaterpolo velikani Josip Pavić i Frano Vićan na golu Red Bull Sidruna

Na velikom međunarodnom finalu Red Bull Sidruna u Zadru golovi neće padati kao kruške, jer na putu do postolja finalistima će stajati dvojica briljantnih golmana svjetskoga glasa koji u svojim kolekcijama imaju zavidan broj priznanja, trofeja i medalja, pa čak i onu zlatnu olimpijsku. Josip Pavić i Frano Vićan 30. kolovoza će biti glavna prepreka ekipama u borbi za naslov.

U svojoj drugoj sezoni Red Bull Sidrun nam u završnici donosi dvoboje pobjedničkih ekipa iz Dubrovnika, Rijeke, Šibenika i Zadra te ekipa koje stižu iz Mađarske, Italije, Grčke i Crne Gore.

S obzirom na to da je golman jedini profesionalac unutar terena te istovremeno jedini neutralni igrač koji jednako učinkovito mora braniti mrežu suparničkih ekipa, jasno je koliko je njegova uloga važna. Upravo zato velikoj završnici turnira na scenu stupaju dvojica hrvatskih vaterpolo velikana, a igrači će stati pred veliki izazov – smjestiti loptu u mrežu zlatne olimpijske obrane.

RedBull Sidrun

Frano Vićan već se okušao u ovakvoj vrsti obrane na riječkim kvalifikacijama pa u Zadar dolazi s iskustvom „dvoekipne“ obrane. Josipu Paviću ovo će biti prvi ovakav izazov, no u Donatov grad dolazi spreman.

– Još nikad nisam branio na ovakvom ili sličnom turniru tako da s nestrpljenjem iščekujem finale koje će, siguran sam, biti zabavno. Osim toga, očekujem i žestoke utakmice te ću pojačati treninge da budem na potrebnoj razini za završnicu turnira, rekao nam je Pavić.

Ponovimo gradivo – od 18 sati na popularnom molu (mulu) u blizini Pozdrava suncu u Zadru u subotu 30. kolovoza očekuje nas dobra zabava, dobra glazba i, naravno, dobar vaterpolo!

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...