Milanović novim ministrima: “Želim vam puno razboritosti, ali i energije!”

Na početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović posebno je pozdravio nove ministre.

– Posebno pozdravljam Vargu i Mornara. Želim im puno strpljenja, razboritosti, ali i energije – kazao je premijer Milanović. Novi ministri obrazovanja Vedran Mornar i zdravlja Siniša Varga dobili su pljesak ostalih kolega.

Još jedan korak k modernizaciji

Ministar Arsen Bauk na Vladi je kazao da je nakon projekta e-građani još jedan korak u modernizaciji javne uprave Zakon o državnoj informacijskoj infrastrukturi.

Prvo što je na Vladi predstavio novi ministar Siniša Varga bio je zakon o lijekovima. – Da ne bi došlo do povećanja cijena i troška u državnom proračunu, predlažemo produženje roka u ovom zakonu – kazao je Varga.

“Odnos muškaraca i žena koji se bave poduzetništvom jest 1 naprama 2,24”

– Odnos muškaraca i žena koji se bave poduzetništvom jest 1 naprama 2,24, dok je naš cilj da taj odnos do 2020. godine bude 1 naprama 1,86 – kazao je ministar Gordan Maras predstavljajući Prijedlog strategije razvoja poduzetništva žena u Republici Hrvatskoj 2014. – 2020. Kazao je da ovdje Hrvatska ima točno određene ciljeve.

Dodao je da se ovom strategijom povećava konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva žena. Vlada je odobrila kredit kod HBOR-a Općoj bolnici Pula u vrijednosti od 300 milijuna kuna. Ministar financija Boris Lalovac kazao je da je cijeli projekt bolnice u Puli vrijedan 600 milijuna kuna.

One-stop kontrola na još osam graničnih prijelaza

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina kazao je da se novom uredbom Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima omogućuje lakši zakup i korištenje štandova za prodaju na šumskom području.

Hrvatska i Slovenija uvode one-stop kontrolu na još osam graničnih prijelaza.

Na današnjoj sjednici prvi put su se u ulogama ministara pojavili Siniša Varga i Vedran Mornar koji su zamijenili Rajka Ostojića na čelu Ministarstva zdravlja i Željka Jovanovića u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Iako je ministar uprave Arsen Bauk u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” najavio da bi se na današnjoj sjednici Vlade mogao naći konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu osoba istoga spola, to se ipak nije dogodilo, a neposredno prije sjednice povučen je i prijedlog izmjene Ovršnog zakona. Iz Vlade neslužbeno poručuju da su danas ta dva prijedloga povučena zbog daljnjeg tehničkog usuglašavanja i da će na sjednici Vlade biti najvjerojatnije sljedeći četvrtak.

Uz redovnu i dvije telefonske sjednice Vlade

Na telefonskoj sjednici Vlada je dala suglasnost svom predstavniku da prihvati amandmane Kluba zastupnika SDP-a, Kluba zastupnika HNS-a i zastupnika Nenada Stazića na konačni prijedlog Zakona o saniranju posljedica katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije. Na jučerašnjoj telefonskoj sjednici Vlada je ovlastila ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da zastupa Hrvatsku na redovnoj Glavnoj skupštini Ine koja će se održati 24. lipnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...