U Pagu “decoupage” tehnika i predavanje konzervatora Igora Miletića

Dva zanimljiva događanja priređuje Centar za kulturu i informacije Pag. Tako se organizira dvodnevna kreativna radionica za sve one koji bi se željeli okušati u „decoupage“ tehnici na porculanu i to u Križevačkom odmaralištu, 20. i 21.3. od 18:00 do 20:00.

„Decoupage“ je vrlo popularna tehnika koja se razvila u 18. stoljeću u Velikoj Britaniji i proširila se po cijelom svijetu. Na radionici će se učiti kako pravilno primijeniti „decoupage“ motiv sa salvete i kako postići antikni -raspucani izgled uratka. Polaznici trebaju donijeti tek porculansku šalicu i tanjurić (naravno glatki).

Informacije i detalje u svezi prijava zainteresirani mogu dobiti: 611 025, 098 1828 307. Prijava za sudjelovanje je obavezna, a broj polaznika ograničen.

U utorak, 18.3. s početkom u 19:00 sati u Kneževom dvoru u Pagu održat će se pak predavanje pod nazivom ” Valorizacija i revitalizacija kulturne baštine u povijesnoj jezgri Paga “. Predavač je Igor Miletić, pročelnik Konzervatorskog odjela u Zadru.

U sklopu Ciklusa predavanja Centra za kulturu i informacije Pag za 2014. su predavanja o raznim temama koja se, u prvoj polovici godine, priređuju od veljače do svibnja, a nastavit će se održavati nakon završetka turističke sezone, poručuju iz CZKI-ja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...