“Pozdrav proljeću” na Viru uz vatromet, šparoge, pršut, pečenice i sir ribanac
Prvi prigodni zabavni program s tendencijom da postane tradicionalan pod nazivom “Pozdrav proljeću” priredio se u Viru, a njime se uz živu glazbu, veliku fritaju i roštilj, obilježio početak proljeća. Po prvi put, također, na vrhuncu zabave priređen je i spektakularni dnevni vatromet koji je dimnim efektima iznenadio i oduševio sve sudionike događanja.
[pullquote align=”left”]Na “Pozdravu proljeću” priredila se i slasna marendu s tisuću jaja, 50 kilograma virskih šparoga s Torova, pet litara maslinovog ulja virske proizvodnje, pet kilograma virskog pršuta, 100 porcija svinjske pečenice i dva kilograma sira ribanca[/pullquote]Svoj doprinos, kao i uvijek, dali su kuhari i konobari restorana “Kotarina” koji su za sve sudionike programa priredili slasnu marendu s tisuću jaja, 50 kilograma virskih šparoga s Torova, pet litara maslinovog ulja virske proizvodnje, pet kilograma virskog pršuta, dva kilograma sira ribanca i 100 porcija svinjske pečenice, sladokusci i gurmani su ocijenili: “za prste polizat”.
Inače, nekako istodobno više stotina Virana odazvalo se i programu obilježavanja Dana narcisa – Svjetskog dana borbe protiv raka dojke, a dobrovoljnim prilozima za koji se dobivao jedan cvijet narcisa prikupljeno je čak šest tisuća kuna. Dodatnih deset tisuća donirala je Općina Vir.
Ukupno prikupljenih i doniranih 16 tisuća kuna koristit će se za poboljšanje liječenja raka dojke, edukaciju žena i omogućavanje uvjeta za što ranije otkrivanje raka dojke u fazi dok je još izlječiv.