“Zvuci otoka Paga” u Opatiji za Dječju bolnicu Kantrida

Jedinstven koncert humanitarnog karaktera, koji zasigurno neće propustiti brojne generacije Pažana koji žive u Rijeci i okolici, ali i brojni ljubitelje klapskog melosa, priprema se u Opatiji, i to za 15. ožujka. Dakle, „Zvuci otoka Paga“, nosi naime naziv velikog glazbenog događanja kojemu će taj dan, na polovici idućeg mjeseca, s početkom u 19.30 sati, biti domaćin hotel Adriatic ugošćujući niz poznatih i manje poznatih izvođača.

Na koncertu bi se trebali predstaviti pjevači autohtone „pisme nakanat“, kulturno-umjetnička društva, šest klapa s „otoka soli“, kao i njihovi gosti čija imena za sada ostaju tajna. Kompletan prihod prikupljen prodajom ulaznica namijenjen je klinici za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida, kao doprinos gradu u kojem žive najmanje tri generacije Pažana.

[pullquote align=”left”]Na koncertu bi se trebali predstaviti pjevači autohtone „pisme nakanat“, kulturno-umjetnička društva, šest klapa s „otoka soli“, kao i njihovi gosti čija imena za sada ostaju tajna. Kompletan prihod prikupljen prodajom ulaznica namijenjen je klinici za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida, kao doprinos gradu u kojem žive najmanje tri generacije Pažana[/pullquote]Udruga “Veli škoj” iz Zubovića, organizator koncerta,  u cilju ouvanja tradicije i glazbene kulturne baštine kraja, s ljubavlju je okupila i ujedinila otok glazbom i klapskom “pismom” na koncertu s humanitarnom notom i velikim srcem, rečeno je na konferenciji za novinare pri predstavljanju hvale vrijednog projekta.

Realizator koncerta je Josip Kurilić, voditelj Branko Barbir, a sudjeluju: klapa Povljana iz Povljane, Kolanjke iz Kolana, Murtelica i Novalia iz Novalje, Peružini i Sol iz Paga, KUD Bartol Kašić iz Kolana, KUD Naški iz Novalje i KUD Družina iz Paga. Pridružit će im se i gosti domaćini, klapa Luka iz Rijeke, Kamelija iz Opatije i Kala –Crikvenica.

Pag je predivan otok podijeljen trenutno u dvije županije, dvije biskupije i četiri jedinice lokalne samouprave, pa su baš i stoga upravo ovakvi projekti koji ujedinjuju Pažane izuzetno vrijedni i predstavljaju putokaz prema zajedničkom djelovanju, osobito u pitanju gospodarstva i turizma, poručio je Željko Maržić, gradonačelnik Paga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...