Tornado poziva na maksimalnu podršku s tribina

KK Zadar – KK Partizan, 20.1.2014. u 18:00. 

Eto, toliko, za utakmice protiv Partizana i ne treba neka posebna najava.

Ipak, Josip Sobun, mladi centar ‘plavo-bijelih’ poziva…

⁃ Beograđani imaju skakačku moć, baš kako je naš trener Hrvoje Vlašić kazao – u tom su segmentu skroz dominantni, ne samo u obrani nego i u napadu. Radili smo neke akcije kojima bi im smanjili broj skokova iz kojih izvlače maksimum prostora za kontru. Nadalje, centri su im prilično okretni, napose Stephane Lauvergne, Dejan Musli ima i preciznu ruku, dok su Nikola Milutinov i Đorđe Gagić na gotovo svakoj lopti. Međutim, to ne znači da smo ih se prepali, naprotiv, računamo da postoji opcija kojom ih možemo ako ne posve zaustaviti, a onda im barem suziti prostor djelovanja pod oba obruča. No, Zadar je doista poseban, osjetio sam to dok sam igrao za Split. Pogled na tribine kod suparnika uvijek izaziva određenu mjeru dekoncentracije, s druge strane bučna potpora Tornada i cijele publike nama puno znači. I ovaj put moramo biti jedna duša i tijelo, pa se možemo nadati veselju nakon susreta, kazao je za Sl. Dalmaciju perspektini košarkaš.

Prodaja karata je danas na prodajnom mjestu SC Višnjik od 10:00 do 18:00.

Pripreme za 104. derbi su u tijeku, ‘fibra’ isčekivanja raste ponovno kao u neka košarkaški ‘dobra stara vremena’. Pročitajte objavu navijačke skupine UN Tornado Zadar:

‘Drage navijačice i navijači Zadra, kao što znate, u ponedjeljak 20.1. s početkom u 18:00 sati odigrava se 104. derbi između našeg Zadra i beogradskog Partizana. 

Mala i vrijedna ekipa momaka iz Tornada za ovu je utakmicu tako odlučila spremiti koreografiju koja će biti podignuta početkom dvoboja, pa radi toga molimo sve pripadnike navijačke skupine Tornado, kao i ostale gledatelje, navijače našeg kluba, da osiguraju svoje karte na vrijeme, a time i svoje mjesto u dvorani dovoljno prije početka utakmice, prije prvog sučevog zvižduka. 

Kao i prije svake veće utakmice u Krešinom domu, svjesni smo da će prisutne biti gužve na blagajnama, pa Vas radi toga molimo da ozbiljno shvatite osiguravanje svojih karata. Isto tako, na Vašim sjedalima dočekat će vas letak s uputama o ‘dizanju’ koreografije, za koji Vas molimo da ga pročitate i slijedite upute koje se nalaze na njemu. 

Za kraj, također napominjemo, a ne moramo objašnjavati važnost toga, kako je potrebno dati punu podršku našim igračima u nadolazećoj borbi, koja će sigurno protiv Partizana biti lavovska. Momčad se ne nalazi u zavidnoj situaciji, daleko je od iste, s četiri uzastopna poraza u ABA ligi i predzadnjim mjestom na kojem se nalazi. Nije lako nama, nije lako igračima, kao ni stručnom stožeru, ali zaokret u rezultatskom smislu moramo ostvariti zajedno.

Zato, dajte svoj glas, pridružite se pjesmi Tornada koja će dopirati s tribine svih 40 minuta (a možda i više, tko zna), tako da momci osjete da nisu sami. Idemo ‘skinuti skalp’ dobrom Partizanu koji je trenutno drugoplasiran, a uz to je baš jučer na domaćem terenu uspio svladati moskovskog giganta CSKA. 

Dakle, još jednom – ponedjeljak 20.1.2014., 18:00, Krešin dom. Na tribini na vrijeme, koreografija se diže, pjesma ne staje. Vidimo se!

NAŠA RANA I LIK, ZADAR ZAUVIK!’, poručili su iz Tornada.

Raspored i rezultati 17. kola ABA prvenstva: Radnički- Igokea 82-67, Crvena zvezda Telekom- Union Olimpija 87-62, Široki Primorka- Szolnoki Olaj 76-66, Cibona- Budućnost VOLI 65-55, MZT Skopje Aerodrom- Cedevita 75-81, Krka- Mega Vizura 80-65, Cibona – Partizan (18:00).

Trenutni poredak: C. Zvezda 14-3, Cedevita 13-4, Partizan NIS 12-4, Cibona i Budućnost VOLI 11-6, Igokea 9-8, MZT, Krka i Radnički 7-10, Mega Vizura i Union Olimpija 6-11, Široki i Szolnoki 5-12, Zadar 5-11.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...