Krenuo Hajduk, krenuo i Tumba…

Uoči početka priprema za novu sezonu Igor Tudor i Goran Vučević su u utorak održali prozivku Hajdukovih igrača.

Obratili smo se igračima sa željom da im ova godina bude još uspješnija, ulazimo profesionalno u pripreme jer samo tako možemo ostvariti napredak. Momčad je gotovo ista kao u prvom dijelu sezone, naši ciljevi su izlazak na europsku scenu i nastojanje da odigramo kao u prvom dijelu, te da što više igrača ostvari individualni pomak, kazao je sportski direktor ‘bijelih’ Goran Vučević na konferenciji za tisak.

Upitan je o potencijalnim odlascima i dolascima.

Do odlaska u Tursku bit ćemo u procesu slaganja kadrovske križaljke, trener odlučuje, kako on kaže tako će biti. Napadač je još uvijek prioritet, ali nećemo srljati, ako ne budemo mogli nikoga dovesti ostat ćemo u ovom kadru. Već pregovaramo s nekim igračima ali kao što znate, ulazni transferi ovise o izlaznim, zaključio je Vučević i dodao kako će u narednim danima odlučiti koji igrači odlaze na posudbu, prenosi portal Dalmacijanews..

Tudor pak na završni dio priprema u Tursku planira voditi 23 igrača i tri vratara. Baš s tim povezano osvrnuo se i na promjene u stručnom stožeru. Na mjesto trenera ‘portira’ došao je Tomislav Rogić Tumba, sada bivši ‘učitelj’ vratara NK Zadar, umjesto Tonća Gabrića.

[pullquote align=”left”]Doveli smo jednog od najboljih trenera vratara u Hrvatskoj, ako ne i šire – zaključio je trener Hajduka Igor Tudor za Tomislava Rogića[/pullquote]- O Tonću sve najbolje, zahvalan sam mu na svemu što je dosad napravio, ali odlučio sam se za promjenu samo s jednim ciljem, a taj je da Hajduk bude još bolji. Doveli smo jednog od najboljih trenera vratara u Hrvatskoj, ako ne i šire, zaključio je Tudor.

Pod Marjanom Tomislava Rogića čeka ne samo treniranje, nego i ‘sređivanje stanja’ klupskih ‘jedinica’. Lovre Kalinić je na vratima Hajduka jesenas bio neprikosnoven, najbolji igrač kompletne momčadi, s minimalnim oscilacijama, no time se perspektivni mladac i treći reprezentativni vratar u financijski bremenitom vremenu tek kandidirao za transfer i prodaju pa se kao ‘kapitalac’ našao među onima koji su potencijalno na – izlaznim vratima…

Pristigne li ponuda za 3-4 milijuna eura, sudbina trenutno prvog ‘portira’ se zna. Međutim, ne zna se tko bi Kalinića naslijedio na ‘branci’ kluba. U ‘konkurenciji’ su Dante Stipica, ‘vječna rezerva’ čak četiri sezone standardna pričuva, potom i talentirani junior Ivo Grbić, ‘velika nada’. Na Poljudu se špekulira s povratkom Mira Varvodića iz inozemstva, nakon ‘gajsterbajtovanja’ po Njemačkoj i Azerbajdžanu, sada je -slobodan. Hrvoje Ćubić je, kažu, prvoligaški kalibar, ponajbolji golman Treće HNL, oslonac Mosora iz Žrnovnice, učenik Ivana Katalinića. I za kraj ‘kvinteta’ iskusni – Andrija Vuković (31). Naravno, sjećate se njega, branio je prije Splita i Dugopolja, nekoliko godina (2007.-2009.) vrata Zadra. I to prilično dobro, a trener ‘specijalist’ mu je bio, pogađate, Tumba.

[pullquote align=”right”]Prvi radni dan u ‘poljudskoj školjci’ je ‘novopečeni’ Splićanin odradio i prvi trening s vratarima Lovrom Kalinićem, Danteom Stipicom, Fabjanom Tomićem i Ivom Grbićem, prošlo je u laganom ritmu i uz puno smijeha[/pullquote]Prvi radni dan u ‘školjci’ je ‘novopečeni’ Splićanin odradio i prvi trening s vratarima Lovrom Kalinićem, Danteom Stipicom, Fabjanom Tomićem i Ivom Grbićem, prošlo je u laganom ritmu i uz puno smijeha, Dobra atmosfera za dobar dan…

Naravno da sam jako zadovoljan, kao i svim Dalmatincima čast mi je biti dio Hajduka.

Uglavnom, Igor Tudor u svojem stručnom stožeru, dobio je po novogodišnjoj želji- Tomislava Rogića – Tumbu, koji se istakao vodeći brigu o trenažnom procesu vratara Zadra. Koliko uspješno govori podatak o sudjelovanju u prvom trenerskom timu bivšeg izbornika Igora Štimca, kao i sjajne partije Danijela Subašića, najprije upravo u Hajduku, a sada u redovima Monaca. Tu su kao potvrda i Tomislav Gluić, Mladen Matković, Antonio Ježina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...