Bolnica i Dom zdravlja zapošljavaju liječnike i medicinske sestre

Kako doznajemo sa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Zadar, kako je i bilo najavljeno krajem godine Opća bolnica Zadar je raspisala nove natječaje putem kojih traži zaposlenike na određeno vrijeme. Raspisani su natječaji za specijalizante, jer nedostaje specijalista svih sfera kako u bolnici, tako i na tržištu rada.  Za prijem u radni odnos radi zamjene odsutnog zaposlenika traži se specijalist iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja.

Osim toga, iz istih razloga raspisan je natječaj i za medicinske sestre/tehničare – osam izvršitelja, prvostupnike sestrinstva – dva izvršitelja te jednog prvostupnika primaljstva. Ujedno se traži i administrator za kojeg je uvjet srednja stručna sprema.

U svim ugovorima o radu obvezno je ugovaranje probnog rada, a rok za prijave je 16. siječnja ove godine.

Osim navedenog, natječaj je raspisan i za djelatnike Doma zdravlja Zadarske županije i to za specijalista medicine rada te specijalista ginegologije i opstetricije. Rok za podnošenje ovih prijava je 31. siječnja ove godine.

Još krajem protekle godine bilo je poznato kako zadarskoj bolnici nedostaje stručnih kadrova, odnosno čak 19 liječnika. Nekoliko poznatih liječnika već jest ili će uskoro napustiti zadarsku bolnicu zbog odlaska u mirovinu. Zbog odlaska u mirovinu, zadarsku bolnicu napušta pet liječnika, Davor Nekić, dr. med. spec. kardiolog internist, dosadašnji voditelj Odsjeka za kardiologiju, anesteziologinja dr. Dragica Kukolj Kostov i dr. Hela Peranić, spec. anestezije i reanimacije. Osim njih zadarsku bolnicu napušta i specijalistica nuklearne medicine dr. Vajda Belić, ali i voditelj Odjela urologije prim.dr.sc. Klaudio Grdović, dr.med. specijalist urologije. S druge strane, neki liječnici su,  poput neurologa dr. Krešimira Ivanca, koji je nedavno rad nastavio u Zagrebu, radno mjesto također našli u drugoj sredini. Iz OB Zadar ističu kako će teško nadoknaditi sav potreban stručni kadar neophodno potreban za kvalitetan rad bolnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...