Uređenje autobusnih stajališta u Torovima i Lozicama, širenje ceste i gradnja rotora

Komunalna problematika i posljednih dana 2013. muči stanovništvo Vira.

Tako, uz ostalo, D-306 cesta, koja se odavno trebala proširiti i dobiti 12 metara širok koridor s nogostupom i biciklističkim stazama na obje strane prometnog puta.

Radovi su trenutno, međutim, stali i to kako se može doznati, zbog imovinsko-pravnih razloga.

Oni se rješavaju i vodi ih pravna služba državnog poduzeća ‘Hrvatske ceste’ s regionalnom ispostavom u Splitu. Budući da je njihova pravna služba preokupirana brojnim drugim projektima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, cijeli posao pokušat će se prebaciti na adresu pravne službe zadarske ispostave ‘Hrvatskih cesta’ kako bi projekt rekonstrukcije ceste D-306 bio što prije okončan. Mi ćemo kao Općina sa svoje strane osigurati sredstva za infrastrukturu, hortikulturu i javnu rasvjetu, kazao je načelnik Kristijan Kapović.

Na prošloj sjednici Općinskog vijeća pak oporbenog zastupnika, Igora Vučetića, zanimala je mogućnost dodatnog uređenja autobusnog stajališta u Torovima, odnosno nadogradnje sjevernog dijela za zaštitu kod udara snažnog vjetra. 
- Vrlo brzo ćemo intervenirat na tom stajalištu i zatvoriti jednu stranu kako bi zaštitili ljude u slučaju udara vjetra. Isto ćemo napraviti i na autobusnom stajalištu u Lozicama, obećao je direktor općinskog poduzeća ‘Vir održavanje’ Ante Marasović, a načelnik Kapović pridodao kako je Općina Vir u suradnji sa Županijskim cestama i Ministarstvom prometa osigurala proširenje cesta u tom dijelu otoka na 6.15 metara, kao i gradnju novog rotora.

Načelnik se osvrnuo i na čest upit, koji je na vijećnićkom zasjedanju, također postavio i Rajko Radović iz vladajuće koalicije, zatraživši objašnjenje situacije s virskim Prostornim planom.
- U kojoj je fazi Prostorni plan?, pitao je Radović, piše Virski list, a Kapović je odgovorio:
- Odustali smo od konačnog prijedloga zbog nedavnih izmjena zakona o planiranju i gradnji. Nije bilo smisla donijeti konačni prijedlog, pa ga mijenjati zbog novih uvjeta. Koliko imamo informacija, Zakon će 1. siječnja 2014. godine stupiti na snagu, pa ćemo nakon toga ići s Izmjenama i dopunama, a one će biti samo u tekstualnom obliku, zaključio je otočki ‘poteštat’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...