Reprezentacije raspoređene u 4 ‘bubnja’

Tri dana uoči ždrijeba skupina Svjetskog nogometnog prvenstva, u utorak posljepodne su čelnici Međunarodne nogometne organizacije objavili izgled četiri ‘pota’ iz kojih će se izvlačiti imena reprezentacija i tako formirati skupine za Mundijal.

Predstavnici FIFA-e su odredili, što su bolje znali, bubnjeve prema geografskoj pripadnosti reprezentacija, ali je na koncu ipak još jedan upitnik prije samog izvlačenja papirića s imenima sudionika po skupinama.

U četvrtom bubnju se, naime, nalazi devet reprezentacija, a mora ih biti osam. Točnije u bubju je devet europskih reprezentacija. Neposredno prije samog ždrijeba SP, u petak, 6, prosinca, će se jedna momčad, također ždrijebom, morati ‘preseliti’ u drugi bubanj koji je sazdan od afričkih i južnoameričkih reprezentacija, njih je tamo trenutačno sedam.

Ta bi reprezentacija mogla biti i Hrvatska koja se, dakle, nalazi u četvrtom bubnju, što znači kako postoje silne varijante i solucije u kakvu skupinu Brazila 2014. može završiti ‘vatrena’ selekcija. Nakon uvođenja ovakvoga sustava momčad izabranika Nike Kovača teoretski može igrati s bilo kojom između preostalih 31 reprezentacijom SP-a..

 

BUBNJEVI ŽDRIJEBA SP 2014.

bubanj 1: Brazil, Argentina, Kolumbija, Urugvaj, Belgija, Njemačka, Španjolska, Švicarska

bubanj 2: Alžir, Kamerun, Obala Bjelokosti, Gana, Nigerija, Čile, Ekvador, ?

bubanj 3: Australija, Iran, Japan, Južna Koreja, Kostarika, Honduras, Meksiko, SAD

bubanj 4: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Engleska, Francuska, Grčka, Italija, Nizozemska, Portugal, Rusija

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...