Neizvjesne ustavne promjene na izvanrednoj sjednici Sabora

Hrvatski sabor održat će novu izvanrednu sjednicu. Na onoj u petak nije izmijenjen Ustav, a čini se kako se o ustavnim promjenama ipak ni danas neće raspravljati jer je HDSSB povukao svoju potporu, tražeći da se odlučivanje odgodi za siječanj, a bez njihovih ruku vladajući neće imati 101 glas potreban za promjenu Ustava.

Izvanredna sjednica u međuvremenu je ostala bez još jedne točke – prijedloga zakona o uskrati isplate pojedinih materijalnih prava zaposlenima u javnim službama. Tim je prijedlogom Vlada predvidjela uskratu božićnica i regresa za javne službenike u 2014.

Zastupnici će raspravljati o paketu financijskih zakona, među kojima je i onaj o kreditnim institucijama. Njime je predviđeno da teret sanacije banaka ubuduće nose vlasnici i vjerovnici, a ako to ne uspije, sanacija se prebacuje na zajedničke rezervne fondove, tek na kraju na državu, odnosno porezne obveznike.

Pred zastupnicima će se naći i zakoni o tržištu kapitala, o osnivanju fiskalnog povjerenstva te o vijeću za financijsku sigurnost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...