Krnić u “lovu” na Iveljića

Priređen je i drugi ‘masters turnir’ županijskih ‘pikadora’.

Iako je osvojio prvo mjesto u disciplini 501 MO, prednost Matea Iveljića u odnosu na Antu Krnića se istopila na samo jedan ‘punat’. A.Krnić je dobro iskombinirao Cricket (2.mjesto) i 501 MO (3.mjesto) što mu je donijelo novih 100 bodova. S obzirom da je M.Iveljić malo podbacio u Cricketu (dioba 13.mjesta) uz pobjedu u 501 MO na svoj konto dodao je novih 81 bod i ostao na prvom mjestu s minimalnom razlikom ispred sukošanskog Šibenčanina.

Poredak prve četvorice se nije promijenio što znači da je Šime Z.Buterin i dalje treći a četvrti je Ivan Matak. Šime Z.Buterin je s novim trofejem iz Cricketa potvrdio svoju dominaciju u toj disciplini jer je osvojio oba ovosezonska Cricketa.

Na petom mjestu nalazi se Goran Salopek koji je završio na diobi 9.mjesta u 501 MO ali je dogurao do visokog trećeg mjesta u Cricketu što mu je ukupno donijelo novi 61 bod. Dva peta mjesta osvojio je Tomislav Markić što ga je poguralo na šesto mjesto u ukupnom poretku dok je osvajač prvog ‘mastersa’ u disciplini 501MO, Tomslav Pleslić, potpuno podbacio te zauzeo tek 25.mjesto što ga je koštalo pada na sedmu poziciju.

Ivan Zubčić, Božo Smolić i Petar Kamber zatvaraju krug najboljih deset igrača u ovom trenutku. Jure Jerak i Roko Sturnela su solidnim nastupima popravili svoje pozicije za po osam mjesta i sada su na jedanaestom tj.dvanaestom mjestu. Iza njih je Vedran Eškinja a sa tridesetog na četrnaesto se probio Toni Frleta.

Josip Begonja i Josip Smoljan zatvaraju TOP16, graničnu brojku igrača koji će nakon posljednjeg mastersa nastupiti na završnom turniru. Još dva igrača su napravili veliki skok u odnosu na prvi masters a to su Mateo Bencun koji je bio na diobi sedmog mjesta u 501MO i popravio svoj plasman za 16 mjesta te je sada na 21.mjestu i Ivan Matijević koji je odigrao samo Cricket gdje je dogurao do četvrtog mjesta i za čak 28 mjesta popravio svoj ranking te je trenutno 18.igrač na županijskoj listi.

 

CRICKET

Finala Cricketa ne bi se posramili niti najbolji Hrvatski pikadisti.

Ante Krnić i Šime Z.Buterin priredili su svim promatračima pravu poslasticu. Dva ista igraču su se našla i u finalu desne strane a pobjedu je odnio A.Krnić pa je Šime Z.Buterin morao u finale lijeve strane gdje ga je čekao Goran Salopek. Nakon što je tu prepreku uspješno riješio, Šime Z.Buterin više nije napravio krivi korak i u finalu je dva puta savladao Ćoku Krnića i drugi put ove sezone slavio u Cricketu.

Vrhunska predstva u kojoj su oba igrača dala sve od sebe a A.Krnić može žaliti za propuštenom prilikom kada je ruka malo zadrhtala i strelica nije ušla u 16 za pobjedu što je Šime Buterin obilato iskoristio i stvorio nedostižnu prednost. A.Krnić je sve pokušavao ali Š.Buterin je na sve imao odgovor. Koji god broj bi A.Krnić ostavio otvoren, Š.Buterin je znalački koristio za kažnjavanje i konačan trijumf.

Inače, obojica su bez većih problema stigli do finala, A.Krnić je u drugom kolu izbacio M.Iveljića a kasnije redom I.Zubčića, Ž.Šarića i J.Jeraka, dok je Šime Z.Buterin slavio protiv M.Bertina, B.Batura, P.Kambera i dva puta protiv G.Salopeka.

Treće mjesto osvojio je Goran Salopek koji je redom rješavao T.Frletu, R.Skroču, dva puta I.Matijevića i Tomislava Markića. Ivan Matijević je najveće iznenađenje  Cricketa jer je do četvrtog mjesta došao preko nekoliko vrlo dobrih igrača (Z.Brković, I.Ražnjević, T.Frleta, J.Jerak) a za njega je koban bio bivši suigrač, G.Salopek, koji ga je zaustavio i na desnoj i na lijevoj strani.

Mateo Iveljić, vodeći igrač na masters ljestvici je nakon poraza od A.Krnića pobijedio I.Mataka i I.Ražnjevića ali je pomalo iznenađujuće poražen od Romana Skroče što ga je ostavilo na diobi 13.mjesta.

 

501MO

Ovoga puta favoriti (M.Iveljić, I.Matak, A.Krnić, R.Sturnela) nisu dopustili neka veća iznenađenja i na kraju su tim redosljedom i završili. Dužan je ostao jedino Šime Z.Buterin koji je zauzeo sedmo mjesto nakon što ga je dva puta uspio savladati klupski suigrač Tomislav Markić. T.Markić je slavio u njihovom dvoboju u prvom kolu turnira a sve je ponovio i na lijevoj strani za ulazak među posljednju šestoricu.

Nakon loše igre u Cricketu, Ivan Matak je u svojoj disciplini pokazao koliko je jak. Redom je izbacivao N.Lončara, I.Cotu, A.Devića i Roka Sturnelu nakon čega se plasirao u finale desne strane. Suparnik mu je bio Mateo Iveljić koji je prije toga porazio J.Begonju, I.Zubčića, B.Smolića, G.Salopeka i A.Krnića. Možda su zahtjevniji protivnici ostavili traga na igri M.Iveljića što je odlično iskoristio Ivan Matak za plasman u glavno finale dok je M.Iveljić morao u repesaž.

Do finala lijeve strane probio se Ante Krnić koji je prije toga porazio L.Ađanskog, L.Zubčića i M.Bencuna na desnoj strani a nakon poraza od M.Iveljića na lijevoj strani je naredao T.Markića i R.Sturnelu dok ga u finalu lijeve strane ponovo nije zaustavio M.Iveljić.

Na četvrto mjesto plasirao se Roko Sturnela podsjetivši na igru iz lige u kojoj igra puno bolje nego na mastersima. R.Sturnela je bio bolji od J.Jeraka, S.Mateka, B.Batura i T.Markića a nakon što ga je pobjedio I.Matak seli na lijevu stranu i pobjeđuje klupskog suigrača I.Zubčića nakon čega gubi od A.Krnića.

Nakon što je dva puta uspio pobjediti Antu Krnića, najkorisnijeg igrača prve lige Zadarske županije, Mateo Iveljić nije imao namjeru stati. U finalu protiv Ivana Mataka od početka preuzima glavnu riječ i nanosi I.Mataku prvi poraz na turniru čime mu se revanširao za poraz na desnoj strani. Posljednji meč turnira bolje otvara M.Iveljić i uskoro ima šansu sve zavšiti ali četiri strijele ne pronalaze izlaz i I.Matak to kažnjava na 3×20 za 1:1 u setovima u glavnom finalu. Posljednji set bolje otvara I.Matak i ima komotnu situaciju ali i njega u presudnim trenucima napušta mirnoća na izlazu te sad on promašuje četiri strijele za trijumf a M.Iveljić ne propušta uzeti ponuđeni dar.

Odličan domaćin turnira bio je caffe bar „Azzuro“ koji se pobrinuo da se svih pedesetak pikadista ugodno osjeća a već sam prizor igranja pikada uz šum valova oduševio bi igrače iz vrha pikado scene u Hrvatskoj. Svaka čast Azzuru ali i u pikado savezu Zadarske županije su izuzetno zadovoljni što su dobili još jedan odličan prostor i vrhunsku organizaciju.

Poredak:Mareo Iveljić (3M) 181, Ante Krnić (Barba) 180, Šime Z. Buterin (Novi Bokanjac) 161, Ivan Matak (Vidikovac) 140,  Goran salopek (3M) 120, Tomislav Markić (Novi Bokanjac) 98, Tomislav Pleslić (Jazine) 78, Ivan Zubčić (Jazine) 75, Božo Smolić (Barba) 63, Petar Kamber (Liberty), Jure Jrak (Barba), Roko Sturnela (Jazine) 61, Vedran Eškinja (Pristan) 51, Toni Frleta (3M) 49, Josip Begonja (-) 47, Josip Smoljan (Down Town) 42.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...