Izložba kolača, književna promocija, briškula i trešeta

Malo po malo i bliže nam se najradosniji blagdani, a usporedno s primicanjem kraja mjeseca zahuktavaju se i brojna prigodna događanja kojih nije mimoiđen ni Pag.

U sklopu niza zbivanja u prosincu nazvanih ‘Božić dolazi’ održana je vesela manifestacija izložbe kolača i kićenja gradskog božićnog bora u organizaciji Dječjeg vrtića ‘Paški mališani’ i OŠ ‘Juraj Dalmatinac’.

Glavni gradski trg oživio je veseljem, pjesmom i smijehom mnogobrojnih mališana i njihovih mama i ‘nana’ koje su dale truda da bi pripremile mnoštvo slastica. Baš za ovu prigodu uređeni su štandovi koje su postavili djelatnici ‘Paga II’.

Uz pjesmu Dječjeg crkvenog zbora, nazočne je blagoslovio paški župnik don Zdenko Milić, a ravnateljica osmoljetke, Željka Zubović, pozdravila je svu djecu, njihove roditelje, tete i učitelje i zahvalila na velikom odazivu zaželjevši da im nadolazeći blagdani donesu mir i radost u srca.

Posebna radost nastupila je kada su dječica počela kititi gradski božićni bor ukrasima koje su sami izrađivali uz pomoć teta u vrtiću i također u paškoj osnovnoj školi.

[pullquote align=”right”]U sklopu niza zbivanja u prosincu nazvanih ‘Božić dolazi’ održana je vesela manifestacija izložbe kolača i kićenja gradskog božićnog bora u organizaciji Dječjeg vrtića ‘Paški mališani’ i OŠ ‘Juraj Dalmatinac'[/pullquote]Pri kićenju jelke, djeci su pomogli predsjednica Mjesnog odbora, Jelena Donadić, kao i djelatnici ‘Elektre’ Pag.

U četvrtak, 19. prosinca u Kneževom dvoru pak s početkom u 18.30 održati će se promocija knjige ‘Hajdučka priča’, autora Blaža Duplančića.

Ovo je biografska knjiga o Hajdukovom asu Ivanu Gudelju jednom od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena.

Bio je kapetan ‘Hajduka’ i reprezentacije Jugoslavije s kojom je igrao na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i Europskom prvenstvu u Francuskoj. Imao je 26 godina kada je trebao ostvariti transfer iz Hajduka u Real Madrid, ali teško se razbolio i radi hepatitisa B morao je na žalost prestati igrati.

Tri godine se na razne načina pokušavao izliječiti, a nakon što je prestala svaka nada u povratak nogometu morao je krenuti ispočetka. Upisao je fakultet i krenuo u novi život, malog običnog čovjeka izvan travnjaka.

[pullquote align=”left”]U četvrtak, 19. prosinca u Kneževom dvoru s početkom u 18.30 održati će se promocija knjige ‘Hajdučka priča’, poučan biografski uradak o Ivanu Gudelju, autora Blaža Duplančića[/pullquote]Knjiga prati životnu dramu igrača nakon saznanja o oboljenju, okretanje leđa društva i potragu za snagom kojom bi savladao do tada nesavladivu prepreku.

Priča je izazvala veliku pozornost javnosti, tako da su dvorane bile pune gdje god je organizirana promocija, a svaki događaj bio je na svoj način posebno nabijen emocijama.

Za knjigu ‘Ivan Gudelj – hajdučka priča’, autor Blaž Duplančić dobio je nagradu za izdavaštvo u 2010. godini Zbora sportskih novinara.

Kada smo kod sporta, notirajmo nešto što možemo i ne moramo staviti pod tu djelatnost života.

[pullquote align=”right”]Priredio se i 3. otočki turnir u briškuli i trešeti. Pobjednici ovogodišnje turnira su Josip Zubović i Ante Zubović[/pullquote]U Pagu je naime održan 3. otočki turnir u briškuli i trešeti. Pobjednici ovogodišnje turnira su Josip Zubović i Ante Zubović.

Drugo mjesto osvojili su Ivan Dabo Đono i Jure Palčić, a treću poziciju Branimir Paro Vidolin i Marin Fabijanić sa zamjenskim igračem Krešimirom Vidolinom.

Gradonačelnik Paga Željko Maržić pobjednicima je uručio pehare i novčane nagrade i to 3.000 kuna za prvo mjesto, 2.000 kuna za drugo i 1.000 kuna za treće mjesto poretka.

U turniru koji se priredio u konobi Bile sudjelovala su 24 para.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...