Biograd povećava industrijsku zonu za dodatnih 80 hektara!

Upravo su u tijeku radovi na dijelu Industrjske zone grada Biograda.

Trenutno se rješavaju oborinske vode i kanalizacija, nakon čega slijedi i djelomično asfaltiranje prometnica, a ukupna vrijednost radova iznosi oko 3 milijuna kuna.

Kako se doznaje u Gradskoj upravi u tijeku je raspisivanje natječaja za još dva milijuna kuna, koji bi pak osigurali kompletno zatvaranje financijske konstrukcije aktualne faze projekta.

Svjesni smo da je infrastruktura temeljni uvjet za pokretanje bilo koje aktivnosti, kazao je gradonačelnik Ivan Knez, dodajući da se nastoji učiniti maksimum kako bi se to područje učinilo što prihvatljivije za rad i omogućilo brži razvoj poduzetništva.

Razvoj poduzetništva ne samo da rješava poslovne probleme poduzetnika, već i otvara nova radna mjesta, što je u ovom trenutku od iznimne važnosti. Nakon što je do sada, u zadnjih desetak godina, znatan dio tvrtki uspješno zaživio u zoni, nastojimo taj prostor i dalje prilagođavati potrebama ulagača, kako onima koji sada u njoj grade, tako onima budućim, koji su iskazali zanimanje za pokretanje posla i Industrijskoj zoni. Takvih upita ima dosta i izvjesno je da će se Industrijska zona u dogledno vrijeme povećati za još oko 80 hektara, naglasio je ‘poteštat’.

Nastojanja gradskih vlasti da taj prostor zaživi u punom smislu riječi znači, barem tako ističu u poglavarstvu, osiguravanje nužne infrastrukture u tom prostoru, a na čemu se u okviru mogućnosti, zaključuju, sustavno radi pa i ususret blagdanskim danima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...