Barba i Novi Bokanjac ‘pobjegli’ konkurentima

Malo, po malo i stiglo se pred blagdansku pauzu prvenstva u nadmetanju ZD pikadista.

Tako je upravo odigrano i predposljednje, 8. kolo prvog dijele prvenstva Prve županijske lige (501 MO), a Barba i Novi Bokanjac ne posustaju i ne daju tron poretka.

– Novi Bokanjac je s ogromnih 13:3 porazioo Down Town, dok je sukošanski Barba bio još uvjerljiviji pobjedivši Zaru sa čak 14:2. Barba i Novi Bokanjac su poprilično odmakli ostalima. Do prije dva kola uspješno ih je pratio Liberty, ali i oni su upisali dva poraza za redom pa se moraju zadovoljiti trećom pozicijom. U ovom kolu Liberty je poražen protiv Vidikovca s 11:5- kaže Toni Frleta, tajnik županijskog saveza i izvrstan poznavatelj lokalnih pikado prilika.

Jazine su se opasno počele približavati vrhu tablice, treće kolo za redom upisuju pobjedu i već su na četvrtom mjestu. Ako Jazine ne kiksaju protiv Zemunika u zaostaloj utakmici mogli bi prvi dio prvenstva završiti na trećoj poziciji, što bi bio uspjeh s obzirom na loš početak nadmetanja. Ovoga puta Jazine su porazile desetkovani 3M rezultatom 10:6.

Možda i najznačajniju pobjedu u ovom kolu ostvarili su igrači Pristana iz Sv. Filipa i Jakova koji su u gostima kod Zemunika slavili sa 9:7 i trenutno se nalaze na spasonosnom osmom mjestu prvoligaškog redoslijeda..

U susretu između Zare i Barbe od početka gosti su krenuli furiozno, brzih 6:0 za Barbu. Kad se činilo da bi Zara mogla malo zagorčati život Sukošancima (dvije vezane pobjede) na scenu su stupili Ante Krnić i Jure Jerak koji su prelomili susret u korist Sukošanaca i sve do kraja Barba je samo povećavao prednost. U redovima domaćih Slaven Matek bio je neprepoznatljiv, četiri poraza bez osvojenog seta. Kod gostiju već spomenuti dvojac, Krnić i Jerak ostvarili su po sva 4 trijumfa.

Novi Bokanjac je jedina momčad koja teren nije napustila poražena, ali su tri pobjede ostvarili u produžecima i zbog toga kasne za Barbom jedan bod. Nadaju se da će do njihovog uzvrata u drugom dijelu prvenstva ostati neokrznuti, a svoju snagu ispoljili su na igračima Down Towna. Kad je Novi Bokanjac osigurao pobjedu izmjenili su pola momčadi, ali niti to nije bilo dovoljno gostima da barem ublaže poraz.

Šime Z. Buterin ponovo prejak za sve protivnike iz suparniče momčadi, a Ivan Buterin i Tomislav Markić više nego solidni. Posebno raduje uspješan debi Stipe Mijaljevića koji je u svojoj premijernoj utakmici došao do tri pobjede čime je potvrdio da bi na četvrtoj poziciji mogao biti pojačanje za Novi Bokanjac.

Od kada je Liberty oslabljen za Denisa Paravinju traje post ekipe s Bilog Briga. Ovoga puta nadigrao ih je Vidikovac kod kojih su Ivan Matak i Marin Čolak upisali sve četiri pobjede. U redovima Libertyja Petar Kamber je počeo osjećati pritisak koji nosi vođa momčadi i koliko god se trudio nije uspio dobiti više od dvije partije.

Utakmica je prelomljena pri rezultatu 4:3 kada već spomenuti domaći dvojac bilježi pobjede protiv Mira Bašića i Ivana Ražnjevića, a kad im se pridružio i Romano Skroče pobjedom protiv Ivana Pavlovića više nije bilo nade za Liberty. Ovom pobjedom Vidikovac je došao na prag gornjeg doma (samo bod iza 3M-a) prvoligaške ljestvice. Liberty je još uvijek treći, ali nastave li ovakvom igrom slijedi im na tablici pad u sredinu poretka.

Jazine su u naletu, a to su osjetili i igrači 3M-a. Gosti su nastupili oslabljeni bez Matea Iveljića i Ivice Labora pa je Jazinama bilo dovoljno da zaustave jednog od dva igrača 3M-a, Gorana Salopeka ili Tonija Frletu. Kod G. Salopeka im to nije uspjelo jer ih on nadigrao svu četvoricu, ali početnom pobjedom Tomislava Pleslića protiv Tonija Frlete usmjeren je cijeli tijek utakmice koju su Jazine rutinirano privele kraju do konačnih 10:6.

U redovima domaćih posebno treba spomenuti Roka Sturnelu koji je ostvario tri pobjede, ali i prikazao vrhunsku igru kojom je dokazao da, ako je i bio u krizi, se vratio u vrhunsku formu.

U najdramatičnijoj utakmici kola Pristan je ostvario veliku pobjedu protiv direktnog konkurenta CD Zemunika i to na gostujućem terenu. Bilo je izjednačeno do 3:3 kada sva četvorica gostujućih igrača upisuju pobjede i Pristan se odvaja na 7:3. Joso Ražov ponovo vuče svoju ekipu (tri pobjede), budi se i Marina Šarić (dvije pobjede), ali gosti imaju više raspoloženih igrača,  a posebno je motiviran bio Šime G. Buterin (tri pobjede) koji je i zadao posljednji udarac Zemuniku pobjedom protiv A. Marušića za nedostižnih 9:5. U zadnje dvije partije Zemunik je uspio ublažiti poraz ali bodovi putuju u Sv. Filip i Jakov.

 

Rezultati 8. kola

Vidikovac – Liberty  11:5
Vidikovac: M. Čolak 4:0, R. Skroče 2:2, I. Serdarević 0:3, I. Matak 4:0, L. Matak 1:0
Liberty: P. Kamber 2:2, M. Bašić 1:3, I. Pavlović 1:3, I. Ražnjević 1:3

Jazine – 3M  10:6
Jazine: T. Pleslić 2:2, D. Krizman 3:1, I. Zubčić 0:2, R. Sturnela 3:0, M. Bencun 2:0, M. Kurtin 0:1
3M: T. Frleta 1:3, T. Džaja 0:4, G. Salopek 4:0, L. Ađanski 1:3

Zara – Barba  2:14
Zara: Ž. Šarić 0:4, S. Matek 0:4, M. Lacić 1:2, A. Kezić 1:3, I. Pejazić 0:1
Barba: B. Smolić 1:1, D. Stipčević 1:0, A. Krnić 4:0, J. Jerak 4:0

Novi Bokanjac – Down Town  13:3
Novi Bokanjac: T. Markić 3:1, Š. Z. Buterin 3:0, S. Mijaljević 3:1, I. Buterin 2:0, Z. Brković 2:0, K. Radošević 0:1

Zemunik – Pristan  7:9
Zemunik: D. Čanković 1:3, A. Marušić 1:3, J. Ražov 3:1, M. Šarić 2:2
Pristan: Š. G. Buterin 3:1, B. Batur 2:2, V. Eškinja 1:3, I. Mikas 3:1

Poredak nakon 8. kola

Barba 22, Novi Bokanjac 21, Liberty 15, Jazine II 13, 3M 12, Vidikovac 11, Zara 8, Pristan 7, CD Zemunik i Down Town 4 boda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...