Ubijen vođa pakistanskih talibana

Vođa pakistanskih talibana Hakimulah Mehsud ubijen je večeras u napadu američke bespilotne letjelice u plemenskom području na sjeverozapadu Pakistana, doznaje se iz više izvora.

Hakimulah Mehsud ubijen je u napadu američke bespilotne letjelice u Sjevernom Waziristanu, talibanskom uporištu blizu afganistanske granice. U tom napadu ubijene su četiri osobee, rekao je za AFP visoki dužnosnik pakistanske obavještajne službe koji je htio ostati anoniman.

Na upit AFP-a, zapovjednik TTP-a, skupine oružanih islamističkih pokreta na tom području, potvrdio je da je Mehsud ubijen u američkom napadu. Ubijeni su Hakimulah, njegov ujak, vozač i osobni čuvar, rekao je taj talibanski zapovjednik.

Napad se dogodio pet kilometara sjeverno od Miranshaha, glavnoga grada Sjevernog Waziristana koji Washington smatra uporištem talibana.

Za Sjedinjene Države Mehsud je bio jedan od najtraženijih muškaraca u Pakistanu.

Hakimulah Mehsud počeo je voditi pokret pakistanskih talibana nakon smrti Bajtulaha Mehsuda, prvog vođe TTP-a, pokreta koji je nastao 2007. kako bi vodio sveti rat protiv vlade u Islamabadu, saveznika Sjedinjenih Država u ratu protiv terorizma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...