Snijeg paralizirao promet u Hrvatskoj!

U Gorskom kotaru i Lici na većini cesta su proglašeni zimski uvjeti, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Trenutno nema slobodnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obrnuto za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama. Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto za navedenu skupinu vozila jedini mogući pravac je autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (D50 i D27).

S obzirom da i dalje pada snijeg, ponegdje nošen jakim vjetrom iz HAK-a savjetuju vozačima da, ukoliko je moguće, odgode putovanja kroz Liku i Gorski kotar.

Za sav promet zatvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica i Jadranska magistrala (D8) između Novog Vinodolskog i Senja, te Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici i Karlovačkoj županiji: D1 Zagorje-Vaganac-Ličko Petrovo Selo-Prijeboj-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, D23 Kapela-Žuta Lokva-Senj, D25 Korenica-Gospić-Karlobag, D42 u mjestu Poljanak, D50 Žuta Lokva-Lički Osik, D52 Špilnik-Korenica, D217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, D522 Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC5199 Dabar-Štirovača, ŽC5201 Selište-Prijeboj i ŽC5203 Sučević-Srb-Brotnja.

Za sav su promet zatvorene ceste ŽC5199, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i D218 Dobroselo-Mazin (snježna vijavica), a zimski su uvjeti i na svim županijskim i lokalnim cestama na području Senja, Otočca i Gračaca.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju: A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Bosiljevo 1, A7 Sv. Kuzam-Šmrika, D3 Stara cesta kroz Gorski kotar na dionici Zdihovo-Delnice-Rijeka, D32 GP Prezid-Delnice, D42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D203 Brod na Kupi-Delnice, D305 Parg-Čabar, D501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja-Šmrika, ŽC5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine, ŽC5068 Fužine-Hreljin, ŽC5191 Sopač-Tuk, ŽC5060 Bakar-Meja i ŽC5030 Platak-Kamenjak. Zimski su uvjeti i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok. Na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska od 7 do 17 sati promet je zabranjen za teretna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona zbog radova u Sloveniji. Vozila se preusmjeravaju na granični prijelaz Trnovec.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Stinica-Stara Novalja, Split-Vela Luka-Ubli, Split-Supetar, Drvenik-Sućuraj, Sumartin-Makarska i Zadar-Silba-Mali Lošinj, katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak-Mali Lošinj.

Trajektna linija Šibenik – Zlarin – Kaprije – Žirje se održava bez pristajanja u luku Žirje i Kaprije. Prema otoku Pagu plovi trajekt na liniji Stinica-Stara Novalja (zbog radova u Prizni, ali trenutno ne plovi zbog vjetra).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...