Nakon sastanka klubova, nastavljena sjednica GV-a

Nakon što je vijećnik Ante Rubeša prekoračio vrijeme dozvoljeno za postavljanje pitanja u aktualnom satu Gradskoga vijeća, predsjedavajući Živko Kolega, nakon niza izrečenih oduzimanja riječi spomenutom govorniku, odlučio je prekinuti današnju sjednicu.

Rubeša je, naime, iznoseći problematiku septičkih jama i odvodnje u neposrednoj blizini dječjeg vrtića Grigor Vitez, prekoračio za više od dvije minute dozvoljeno vrijeme.

Nakon oduzimanja riječi, isti je iznio peticiju potpisanu od strane stanovnika Brodarice koji apeliraju na rješavanje problema odvodnje, a nakon što su od Grge Peronje dobili obećanje kako će isti radovi započeti do najkasnije 2011. godine.

Prekinuta sjednica nastavljena je oko 11:30 sati sa zaključkom klubova kako će se omogućiti tehničko rješenje za instalaciju brojčanika koji će mjeriti dozvoljeno vrijeme koje govornici imaju.

U nastavku sjednice, gradonačelnik Kalmeta osvrnuo se na upit Ante Rubeše odgovarajući:

Dogovorili smo da će projekt treće faze visoke zone “Jadran” ide dalje a natječaj će biti raspisan krajem ovog mjeseca. Veliki problem, oko kojeg se slažemo, je problem Maestrala i za njega je dogovoreno da se izradi dvije crpne postaje i kolektor, a natječaj za izgradnju istoga bit će raspisan do kraja godine, do kada će početi i radovi na izgradnji crpnih postaja, rekao je Kalmeta.

Time će se riješiti problem oborinskih voda i podizanja šahtova na spornim mjestima, dodao je gradonačelnik, zaključivši kako će Zadar po završetku svih projekata biti prvi grad na Jadranu koji neće imati nijedan otvoreni fekalni prostor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...