Kad slava udari u glavu

Novoizabrana predsjednica gradskih socijaldemokrata poprilično je digla nos. I to ne na funkciju pomoćnice ministra Jovanovića, na što je, budimo realni, mogla ga dignuti. Ne, ona je to učinila sada nakon što je proglašena pobjednicom crvenih u Zadru. Ne županiji, samo gradu.

Njoj na ponos i diku odbrusila je jučer kolegama iz Slobodne Dalmacije, jer, ruku na srce, ona je sada predsjednica GO SDP-a Zadra. Koja važna i časna funkcija, zapanjen sam – iako je mnogi doživljavaju puno više kada u minjaku partija sa svojom ekipom u Yachtingu, Kultu i još nekim Varoškim birtijama. Ne zaboravimo, ona je sad predsjednica. Shvaćate poantu? Predsjednica!

Revoltirana je, dakle, bila pitanjima o konsolidaciji partije u Zadru, ljuta je i na Renatu Sabljar Dračevac, jedinu članicu te stranke koja je postigla bar nekakav rezultat na prošlim izborima. No, to našu, podsjećamo, predsjednicu – vrijeđa. Zašto bi onda odgovarala na pitanja nekih tamo novinara. Ajde, shvatio bi da je odbila Zadarski list ili nekog takvog, no Slobodnu Dalmaciju…

Ne mogu si pomoći a da dotičnoj nam, jel’, predsjednici, ne kažem nekoliko stvari, ne bi li joj olakšao ophođenje s novinarima. Znate, draga predsjednice, to smo mi o kojim ovisi vaša cijenjena reputacija, koja i nije nešto posebno visoka, ako ste zaboravili. Ili vas vaše prijateljice, s kojima polupijana partijate u, je li, već gore spomenutim birtijama, a redom su novinarke, nisu informirali i suočili sa stvarnošću. Njihov problem, ne vaš. Ta, ipak ste vi predsjednica, da ne zaboravimo.

Mlada ste, niste ni posebno ružna, moram biti iskren, no da ste posebno pametna, khm – nakašljao sam se. Vrlo bi lako sada mogao tu staviti onu poznatu – pametnome dosta, no nešto mi ne da mira i moram naškrabati još par redaka. O vama, cijenjenoj predsjednici, dakako.

Oko vas vrti se svijet, vjerujem da nikakavu manje strašnu premisu nemate u svojoj glavi. Vi ćete biti bolji, promijenit ćete gradsku organizaciju, radit ćete više… ah da, to sam slučajno napisao, niste to izjavili. Ne čudi me. Zadarski SDP uvijek je bio jak na riječima, barem u predizborno vrijeme a redovito nakon izbora utihnuo poput jaganjaca ili posramljenih tinejdžera. A predsjednici je, eto, i to teško. Njoj je teško izustiti i nekoliko riječi svojim milozvučnim glasićem.

Znači li to da će SDP s vama na čelu odustati i od ono malo rada kojeg smo proteklih godina mogli zamijetiti prije izbora? Svaka čast, predsjednice, na osvojenom mandatu sa 160 glasova. To mi daje nadu da će HDZ u Zadru sada napokon imati dobru oporbu. Zakašljao bi se opet, al…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...