6. dani inženjera elektrotehnike u Zadru

Već šestu godinu za redom Hrvatska komora inženjera elektrotehnike (HKIE) održava svoj najveći godišnji skup Dani inženjera elektrotehnike. Stručni skup je započeo danas, u četvrtak, 3. listopada 2013. godine u hotelu Donat na Boriku, a okupio je preko 600 sudionika. Stručnjaci i predavači iz područja elektrotehnike i srodnih grana iz čitave Hrvatske i inozemstva okupili su se na najvećem godišnjem skupu gdje ih je u ime suorganizatora pozdravio župan Zadarske županije Stipe Zrilić te im zaželio uspješan rad i ugodno provedeno vrijeme u gradu Zadru.

Ovogodišnje teme su projektiranje i nadzor, elektroenergetika, rasvjeta, obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost i održivi razvoj, informacijske i napredne tehnologije, zakonodavstvo te značaj vodika u elektroenergetici. Poseban je naglasak na temu predsjednika Hrvatske komore inženjera elektrotehnike Željka Matića: Promjene nakon ulaska u EU.

Hrvatska komora inženjera elektrotehnike sudjeluje na projektima ministarstava po pitanjima energetike i zaštite okoliša jer su tehnički propisi koji se pripremaju kvalitetniji ako se u izradu uključi elektrotehnička struka. Dani inženjera elektrotehnike traju do 5. listopada a sudjelovanje na skupu se boduje prema Pravilniku o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...