Znate li sve prednosti smokve?
![](https://i0.wp.com/www.antenazadar.hr/wp-content/uploads/2022/04/nema_fotografije.png?fit=1600%2C900&ssl=1)
Osim užitaka u svježim smokvama, njihova meka tekstura omogućava vam da ih koristite i za pečenje! Upravo zato za vas smo pripremili nekoliko kreativnih recepata, no prije toga saznajte više o prednostima konzumiranja smokava!
Smokva je slatka voćka, okusa sličnog medu, a bere se od srpnja do studenoga. Svježe smokve su naukusnije, ali i sušene smokve su izvrsnog okusa te pridonose očuvanju našeg zdravlja.
Ovo omiljeno ljetno voće dobar je izvor energije te poboljšava koncentraciju i pamćenje. Naime, smokve sadrže i do 80 posto vode, a u isto vrijeme predstavljaju voće s najvišom razinom prirodnih šećera. Bogate su željezom, fosforom, kalijem, kalcijem, magnezijem, vitaminima B6, E, C te vitaminom A, ali i beta karotenom pa je smokve korisno jesti prije odlaska na sunčanje.
Smokve su bolji izvor vlakana od većine voća. Ostatak teksta i recepte za jela sa smokvama pročitajte na ordinacija.hr